Kingston DataTraveler Elite - Privacy Edition

30. 3. 2006 11:20    Rubrika: Tiskové zprávy

Disk Kingston DataTraveler Elite – Privacy Edition zachovává 100 procentní soukromí díky průběžnému hardwarovému šifrování a vyspělým funkcím pro zabezpečení

Kingston DataTraveler Elite - Privacy Edition

Společnost Kingston Technology Company, Inc. uvádí na český a slovenský trh Kingston® DataTraveler® Elite – Privacy Edition (DTE Privacy Edition), první USB Flash disk na světě, který zaručuje 100% zabezpečení dat prováděné průběžně během ukládání a čtení (on the-fly) pomocí hardwarového 128 bitového AES šifrování a zaručuje tak neprolomitelné postupy pro zajištění bezpečnosti uložených dat bez nutnosti zásahu IT specialistů nebo technologií.

Přenosné disky DTE Privacy Edition s kapacitou až 4 GB jsou plug-and-play zařízení s rozhraním USB a jsou určená pro potřeby zajištění bezpečnosti dat na podnikové úrovni a dodržování požadavků kladených na jejich zabezpečení. I pokud by došlo ke ztrátě nebo krádeži disku, data uložená v DTE Privacy Edition zůstávají zabezpečená.

Kromě hardwarově prováděného šifrování se disk vyznačuje několika dalšími vyspělými bezpečnostními opatřeními, včetně složitého protokolu pro hesla a mechanismu, který zablokuje případným útočníkům přístup po 25 po sobě jdoucích neúspěšných pokusech zadat správné heslo a jenž zaručí, že informace budou přístupné pouze pro autorizované uživatele a odvrátí tak i pokusy vést útoky „hrubou silou“ s cílem zpřístupnit data na ztracených nebo odcizených discích.

Zařízení pro ukládání dat, připojovaná přes rozhraní USB, se díky své velké kapacitě, přenositelnosti a snadnosti použití staly mezi uživateli počítačů velmi oblíbenými a rychle si našly cestu i do podnikové sféry. Organizace jsou však nuceny chránit podniková data, která jsou na těchto discích uložena, při jejich přenášení nebo ztrátě. Disk DTE Privacy Edition je ideálním řešením pro organizace, které hledají účinný a cenově výhodný způsob jak svá data zabezpečit.

„Zabezpečení mobilních dat je jednou z klíčových výzev, jíž čelí dnešní profesionálové v oblasti IT,“ řekl Mark Leathem, ředitel Digital Media Business Development společnosti Kingston. „Mnoho organizací má stovky megabytů citlivých informací uložených na osobních discích, které jsou potenciálně ohroženy ztrátou nebo odcizením. Díky disku DTE Privacy Edition mohou společnosti podporovat své stále mobilnější pracovní síly právě tímto řešením pro ukládání dat s podnikovou úrovní zabezpečení. A to vše s klidnou myslí, že citlivé informace zůstávají v bezpečí.“

Disk DTE Privacy Edition řeší zásadní problém, kterému dnes společnosti čelí – dodržování zásad zabezpečení. Zatímco samotné zavedení nejlepších bezpečnostních postupů a zásad je relativně snadné, problémem je přimět zaměstnance, aby je dodržovali. I jediný líný pracovník představuje značné riziko. Pokud nemáte žádný způsob, jak dodržování bezpečnostních zásad prosazovat, jsou vaše podniková data ohrožena.

Disk DTE Privacy Edition snímá ze zaměstnanců břímě, kdy pro zabezpečení dat museli provést určité úkony – disk data automaticky zašifruje, čímž zajišťuje dodržení nejlepších postupů a neproniknutelné zabezpečení. Je navržen tak, aby jeho používání bylo pro konečného uživatele jednoduché a bezproblémové. Když se zašifrovanými daty pracují autorizovaní uživatelé, informace jsou jim přístupné bez nutnosti jakéhokoli přídavného softwaru.

A navíc mohou být disky DTE Privacy Edition používány na jakémkoli počítači a nevyžadují administrátorská práva. Mnoho softwarových řešení právě tato práva vyžaduje a jsou tak bolavým místem pro mnoho správců IT sítí – zde se však práva administrátora odkazují na členství v místní administrátorské skupině, jež musí být uděleno a nastaveno správcem IT sítě.

Disk DTE Privacy Edition je k dispozici již nyní na adrese www.kingston.com nebo prostřednictvím prodejců. Lze jej používat ve spojení s operačními systémy Windows 2000 SP4 nebo vyššími a Windows XP.

Vlastnosti a technické údaje:

Kapacity* – 256 MB, 512 MB, 1 GB, 2 GB, 4 GB
Rozměry – 2,67" x 0,829" x 0,355" (67,7mm x 20,8mm x 9,0mm)

Provozní teplota – 32º F až 140º F (0º C až 60º C)

Teplota pro skladování – -4º F až 185º F (-20º C až 85º C)

Rychlost – rychlosti přenosu dat dosahují až 24 MB/sec při čtení a až 14 MB/sec při zápisu

Pohodlí – kapesní velikost pro snadné přenášení

Snadnost – plug-and-play přes jakýkoli USB port

Záruka – záruční lhůta pět let
Přizpůsobitelnost – je možné připojit firemní logo (co-logo program)
Doba pro uchování dat – až 10 let

Kingston DataTraveler Elite Privacy
Označení modelu Výrobcem doporučená maloobchodní cena s DPH
DTEP/256 1520,- Kč
DTEP/512 2400,- Kč
DTEP/1 GB 3770,- Kč
DTEP/2GB 7000,- Kč
DTEP/4GB 10870,- Kč

Tiskové zprávy

Diskuse