Apple - vzdělávací kurzy zdarma

30. 3. 2006 11:27    Rubrika: Tiskové zprávy

Kinetik (dříve MacSource) pořádá ve spolupráci s redakcí specializovaného serveru MujMac.cz pravidelné vzdělávací kurzy a semináře pro zájemce o operační systém Mac OS X, platformu Mac a značku Apple. Kurzy se konají v Apple Center (www.appleobchod.cz) v ulici Zlatý Anděl 344 (vedle vchodu do metra Anděl) a registrovaným účastníkům jsou poskytovány zcela zdarma.

Jedná se o obdobnou službu, která je nabízena v obchodech Apple Store po celém světě. Návštěvníci obchodu si zdarma mohou poslechnout prezentaci o konkrétní oblasti Mac OS X a získat tak další informace pro práci s počítačem Apple. Jednotlivé semináře trvají zhruba hodinu a navíc nabízejí i možnost diskuze nad daným tématem. Služba je určena hlavně nováčkům, kteří chtějí platformu Apple poznat blíže. Všechny semináře začínají od 18:00 hodin ve smíchovském obchodě Apple Center. Workshopy jsou zdarma a maximální kapacita je 30 návštěvníků. Pro vstup je nutné se zaregistrovat.

Prodejní místa Apple Center jsou specializovaná místa zaměřená na prodej a poskytování podpory pro počítače Mac. Tato centra nabízejí pohodlný způsob nákupu jak stávajícím, tak novým zákazníkům Apple, přičemž služby poskytují všem zákazníkům, od běžných spotřebitelů až po profesionální uživatele. Školený personál center disponuje důkladnými znalostmi platformy Mac a pracovníci tak mohou zákazníkům nejlépe poradit s výběrem vhodného systému, který uspokojí jejich osobní i profesionální potřeby.

Společnost Apple provádí neustálou analýzu a hodnocení jednotlivých center a na nové prodejce, kteří se chtějí stát součástí tohoto prémiového prodejního kanálu, klade velice přísné nároky. Mezi hlavní kritéria patří špičková kvalita showroomu, kvalitní služby, zkušenosti a znalosti prodejců, kvalitní nabídka produktů třetích stran a též poskytování doplňkových služeb. Koncept Apple Center vznikl se záměrem vytvořit elitní síť prodejců, kteří nabídnou uživatelům špičkové služby a obohatí jejich zážitky z nákupu počítačů Apple.

Proč nakupovat v Apple Center?

Při návštěvě Apple Center si můžete být jisti následujícím :

Najdete zde předváděcí prostor, kde vám bude předvedeno kompletní hardwarové portfolio značky Apple, které si můžete vyzkoušet, aniž byste se museli k něčemu zavazovat

Zkušený prodavač vám bude neustále k dispozici, vysvětlí vám, jaké máte možnosti výběru, poskytne technické rady a zodpoví případné dotazy týkající se počítačů a platformy Mac

Personál ochotně vychází vstříc všem zákazníkům – od spotřebitelů, kteří si kupují svůj první počítač Apple až po profesionální uživatele

Všechna Apple Center se podílejí na školícím programu Apple, který pokrývá celou škálu produktů, takže vám bude doporučeno řešení, které nejlépe bude odpovídat vašim potřebám

Obchody Apple Center jsou vždy otevřeny i v sobotu; v Apple Center MacSource na Smíchově myslí i na nedělní zákazníky a to od 14 do 19 hodin

Všechna Apple Center nabízejí dostupné a atraktivní leasingové a finanční možnosti pro spotřebitele i firmy prostřednictvím Apple Financial Services

Apple dlouhodobě usiluje o to, aby koupit a vlastnit Mac bylo stejně snadné, jako je ho používat. Program Apple Center je krokem k naplnění tohoto cíle.

Apple Center a MujMac - termíny pro konec března a začátek dubna
Přinášíme vám další informace o nových seminářích, které se konají v Apple Center na Andělu. Což se takhle přijít seznámit se s Pages, Keynote, nebo třeba Aperture. Nebo jste začátečníci? Nebo se chcete naučit iWeb? I pro vás máme připravený program.

V současnosti máme připraveno 15 témat a na základě vašeho ohlasu je budeme opakovat a přidávat další.

Zde je plán na druhou konec března a začátek dubna:

29. březen, středa, 18:00 - Aperture

Fotíte, ale iPhoto vám nabízí příliš omezené možnosti? Potřebujete editovat RAW fotografie a hledáte profesionální řešení? V tom případě se přijďte podívat na představení programu Aperture společnosti Apple. Seminářem vás provede profesionální fotograf Roman Sejkot.
Aperture, první komplexní produkční řešení, které poskytuje fotografům všechny potřebné nástroje k úpravě snímků. Programové vybavení bylo vyvinuto speciálně se zřetelem k požadavkům profesionálních fotografů, umožňuje porovnávání a výběr snímků, nedestruktivní úpravy snímků, správu barev při tisku a možnost exportu pro webovou i knižní publikaci snímků.

4. duben, úterý, 18:00 - iWeb

Program iWeb byl představen začátkem tohoto roku a jedná se o jednoduchou aplikaci na tvorbu webových stránek v Mac OS X. Je součástí balíku iLife'06 a na tomto semináři vás naučíme, jak si vlastní web udělat během pár minut.

5. duben, středa, 18:00 - iMovie

Video, video, video - pokud tato slova zní často i ve vaší hlavě a digitální kameru nepouštíte z ruky, potom je tento workshop určen právě vám. Přijďte se podívat, co vám program iMovie nabízí a jak s ním pracovat.

6. duben, čtvrtek, 18:00 - iCal, Mail a Safari

Kancelářské aplikace podle Applu - iCal, Mail, Safari .... a Address Book. Přijďte se podívat, jak pracovat s kalendářem, jak spravovat své kontakty či jak jednotlivé programy společně spolupracují. Neopomeneme ani prohlížeč Safari, který je zdarma součástí Mac OS X.

10. duben, pondělí, 18:00 - Začínáme s Mac OS X - tipy a triky pro začátečníky

Už máte svůj Mac? Jste začátečník? V pořádku, přijde se podívat, jak pracovat s Mac OS X a nechte si pomoci s prvními krůčky v novém operačním systému. Dozvíte se, jak pracovat s plochou, okny, Spotlightem, Dashboardem či Dockem. Řada tipů a triků je určena všem začátečníkům, kteří se chtějí se svým počítačem co nejrychleji seznámit.

Tiger v praxi, aneb Mac OS X pro začátečníky

Redakce serveru MujMAC připravila opakování celodenního workshopu, který se věnuje problematice operačního systému Mac OS X Tiger. Tento seminář věnovaný základům Mac OS X 10.4 proběhne ve středu 3.května 2006. Přijďte se seznámit s konfigurací, každodenním používáním a řadou praktických tipů pro život s OS X 10.4.
Jestliže patříte mezi nové uživatele, začátečníky, nebo zvažujete přechod na platformu Apple, je tento workshop určen právě vám. Reagujeme na poptávku po kurzu věnovanému základům Mac OS X a tímto krokem chceme ulehčit méně zkušeným uživatelům život s Mac OS X. I když je operačním systém od Applu velmi jednoduchý na naučení, pořád nabízí řadu tipů, triků a možností, jak práci s ním zdokonalit.

Workshop proběhne 3.5.2006 v učebně společnosti Grafika Publishing, Hálkova 2, 120 00 Praha 2. Předpokládaná doba trvání je od 9:00 do 17:00. Cena je 1 785 Kč včetně 19% DPH.

Aktuální seznam všech seminářů včetně registrace najdete na:

http://www.grafikapublishing.cz/seminare/seminare.php
Těšíme se na vaši návštěvu!

Společnost Apple ve druhé polovině sedmdesátých let minulého století odstartovala v podobě počítače Apple II revoluci osobních počítačů a tuto svoji inovátorskou pozici upevnila v první polovině osmdesátých let uvedením počítačů Macintosh. V současné době Apple posiluje své místo významného inovátora prostřednictvím mnoha cenami ověnčených stolních a přenosných počítačů, operačního systému Mac OS X, iLife a profesionálních kreativních aplikací. Apple rovněž rozdmýchal revoluci v oblasti digitální hudby prostřednictvím přenosných přehrávačů iPod a internetového obchodu iTunes.

Společnost Czech Data Systems značku Apple zastupuje v České republice od roku 1996. Je členem nadnárodního společenství MDS Group (www.mdsholdings.com) zastupujícího společnost Apple v řadě dalších zemí.

Tiskové zprávy

Diskuse