ASUS EN7900 - mohutný obrazový výkon

30. 3. 2006 11:27    Rubrika: Tiskové zprávy

ASUSTeK Computer Inc (ASUS) představil sérii grafických karet EN7900, která obsahuje modely EN7900GT, EN7900GT Top a EN7900GTX. Všechny jsou připraveny pro Windows Vista a používají nejnovější generaci grafických procesorů GeForce7900 s nejrychlejší DDR3 pamětí, schopnou pracovat u nejvyššího modelu až na frekvenci 1,6 GHz, přičemž je stále zachována možnost přetaktování pro dosažení vyššího výkonu.

ASUS EN7900 - mohutný obrazový výkon

ASUS vybavil sérii EN7900 zdokonalenou teplovodivou trubicí, tzv. heatpipe, kryty pamětí a také nejnovějšími verzemi exkluzivních inovací ASUS, jako jsou Splendid, Gameface Messenger, Game LiveShow, Game Reply, Video SecurityOnline atd., pro plné využití výhod výkonu série EN7900GT. Karta je navíc dodávána spolu s plnou verzí hry King Kong podle filmu Petera Jacksona, aby si zákazníci mohli novou kartu hned náležitě užít.

Pro zajištění stabilního provozu při vysokém výkonu používá EN7900GT TOP speciálně upravené trubice pro odvod tepla pro maximální využití možností grafického procesoru. Dalším krokem je účinný způsob chlazení prostřednictvím krytů pamětí, které umožňují přímý přenos tepla z paměťových čipů do teplovodivých trubic pro rychlejší a spolehlivější provoz. Ke grafickému procesoru a paměťovým montážním blokům je připojena speciální heatpipe, která z něj a paměťových čipů odvádí během provozu teplo. To je účinně rozptylováno pomocí vestavěného ventilátoru a výsledkem je grafická karta s nedostižným výkonem pro vyznavače špičkové kvality obrazu.

Aby uspokojila náročné hráče nabízí EN7900GT TOP, kromě chytře navrženého hardwaru, možnost přetaktování a maximální grafickou kvalitu. EN7900GT TOP podporuje také výstup pro televize s vysokým rozlišením (HDTV), dosud nejrychlejší vyhlazování obrazu pro realistické zobrazení a Microsoft DirectX9.0 Shader model 3.0 pro náročné speciální efekty.

Série EN7900 zároveň nabízí více než jen pouhé zvýšení grafického výkonu při hraní her na počítači. Aplikace ASUS GameReplay a GameLiveShow umožňují sdílet herní zážitky s jinými herními nadšenci dokonce v přímém přenosu a technologie Splendid slibuje velké zvýšení kvality obrazu na vašem monitoru:

ASUS GameReplay: Trénink vede k dokonalosti a platí to také o hraní. U populárních týmových LAN her, jako jsou Counter Strike a Unreal Tournaments, je klíčem k vítězství strategie. GameReplay nahrává průběh hry do MPEG4 videosouborů, takže si týmy mohou později prohlížet všechny akce a taktiky, aby je vylepšily pro další turnaj. Nahrané soubory se také dají použít jako spořiče obrazovky nebo vkládat na webové stránky.

GameLiveShow: Stejně jako lidé, kteří sdílejí svoje životy a myšlenky prostřednictvím internetu, chtějí zkušení hráči často předvést svoje perfektně prováděné strategie a účinné triky. GameLiveShow je vytvořena k tomu, aby umožnila hráčům přenášet jejich postupy při hraní živě po Internetu. Ostatní hráči se k nim mohou připojit a sledovat experty přímo v akci.

GameFace Messenger: Je to uživatelsky přívětivé rozhraní, podobné jako u populárních komunikačních programů, které slouží pro pořádání online herních konferencí (Gameference) několika hráčů. Stačí se zaregistrovat, přihlásit a zábava může začít. GameFace Messenger je stejně tak snadno použitelný jako ostatní volně dostupné komunikační programy.

Technologie Splendid Video Enhancing: v ovladači grafických karet ASUS detekuje aktivaci a použití grafických aplikací a automaticky optimalizuje kvalitu obrazu tak, aby vypadal co nejlépe. Splendid nabízí pět režimů - standardní, herní, kino, scenérie a noční - pro dosažení nejlepších vizuálních výsledků při různém zobrazení.

Nové a vylepšené Video Security Online
Video Security Online poskytuje různé bezpečnostní monitorovací funkce. Kromě základních funkcí nahrávání mohou uživatelé zadat také určitou střeženou oblast pro detekci pohybu. Jsou-li v určené oblasti zjištěni nežádoucí návštěvníci, funkce spustí alarm, nahraje videozáznam nebo pořídí fotografie a uloží je na pevný disk. Video Security také dokáže přenášet video v reálném čase do webového prohlížeče pro dálkové monitorování střežené oblasti. K dispozici je i systém pro zasílání varovných zpráv naprogramovaným příjemcům prostřednictvím e-mailu, telefonické textové zprávy nebo služby Skype.

OnScreen Display – nastavení monitoru bez opuštění hry
OnScreen Display je světově prvním ovladačem zobrazení v počítačové hře pro nastavení jasu, kontrastu a hodnoty gamma bez opuštění hry nebo změny hardwarového nastavení monitoru.

Přehled parametrů:
Grafický procesor GeForce™ 7900 GTX

Videopaměť 512 MB DDR3

Frekvence procesoru 650 MHz

Frekvence paměti 1,6 GHz (DDR3)

RAMDAC 400MHz

Sběrnice PCI-E

Rozhraní paměti 256bitové

Maximální rozlišení 2048x1536
VGA výstup S adaptéry DVI-VGA

TV výstup S-Video a kompozitní s podporou HDTV

DVI výstup Dvojí DVI-I

Tiskové zprávy

Diskuse