Intel zakládá investiční fond pro Brazílii

30. 3. 2006 11:33    Rubrika: Tiskové zprávy

Vzhledem k rostoucímu významu Brazílie, největší jihoamerické ekonomiky a technologického lídra v této oblasti, vytvořila investiční společnost Intel Capital investiční fond na podporu rozvoje technologií v této zemi ve výši 50 milionů dolarů.

„Investice fondu Intel Capital přispějí ke stimulaci technologických inovací a růstu dynamického brazilského podnikatelského prostředí,“ uvedl Paul Otellini, CEO společnosti Intel, který tráví tento týden v Brazílii rozhovory s předními podnikateli a státními úředníky.

Nový fond bude sloužit k investicím do společností, které mají potenciál využít rychlého technologického růstu v Brazílii, a k financování rozvoje důležitých technologií a produktů pro místní trh. Sem patří například hardware, služby (širokopásmová infrastruktura, bezdrátová mobilní řešení s technologií WiMAX a další služby), místní výrobci a poskytovatelé obsahu, digitální zdravotnická řešení, poskytovatelé IT služeb a softwarová řešení.

„Intel Capital je globální investor a velmi dobře si uvědomuje přední pozici Brazílie mezi rozvíjejícími se trhy,“ uvádí Arvind Sodhani, president investiční společnosti Intel Capital. „Intel Capital hraje v zemích své působnosti klíčovou roli v úsilí společnosti Intel o podporu technologických inovací. Předpokládáme, že ustavení brazilského fondu bude místní firmy inspirovat k zavedení inovativních obchodních modelů a stimulovat větší nabídku technologií pro obyvatele Brazílie.“

Intel Capital patří od roku 1999 mezi přední investiční fondy v Brazílii, během této doby investoval více než 35 milionů dolarů do 13 firem. V roce 2005 ohlásil Intel Capital čtyři místní investice do firem Digitron, TelecomNet, Certsign a Neovia.

Společnost Intel je světovým lídrem v oblasti výroby a vývoje polovodičů, technologií, produktů a iniciativ s cílem soustavně zlepšovat pracovní prostředí a život lidí.

Tiskové zprávy

Diskuse