Zhone MALC 100: nový produkt pro triple play

31. 3. 2006 10:26    Rubrika: Tiskové zprávy

Americká firma Zhone Technologies dodá telekomunikační společnosti Arialink v Michiganu v USA svůj nový produkt MALC 100, který rozšiřuje možnosti využití telefonní linky k vysoce kvalitnímu přenosu zvuku, obrazu a dat. Navazuje na produkty Raptor a především MALC, který si pro rozšíření své nabídky vysokorychlostních přenosů po internetu vybraly Radiokomunikace. Využívají ho již v 17 českých městech. Distributorem zařízení Zhone v ČR je Gesto Communications.

Zkratka MALC znamená Multi-Access Line Concentrator, tedy koncentrátor vícečetného přístupu k telefonní lince. Právě tento cíl sleduje i společnost Arialink. Prostřednictvím MALC 100 bude nabízet tzv. triple-play bundle balíčky: přenos telefonu, kabelové televize a vysokorychlostního internetu po jedné lince. Hlavní výhodou těchto balíčků je cena, která je nižší, než kdyby si uživatel nakupoval jednotlivé služby samostatně.

Zhone Technologies se specializuje na kompletní řešení pro zvukové, datové a video služby. Její produkty MALC a Raptor široce využívají provideři po celém světě.

MALC 100 podporuje jak 48 POTS, tak i ADSL2+ porty v 1U šasi ( výška 1U odpovídá výšce jednoho slotu na CD/DVD mechaniku ). Díky tomu umožňuje poskytovatelům služeb nabízet balíčky po celé oblasti, které spravují. MALC 100 je rozměrově malý, takže může být umístěn v centrálních kancelářích nebo dálkových terminálech. Na trhu je v současné době nejkompaktnějším produktem svého druhu.

Kvalitu produktové řady MALC oceňují nejen zákazníci, ale i analytici telefonního průmyslu. V listopadu od nich získal koncentrátor MALC nejvyšší hodnocení mezi všemi obdobnými produkty dostupnými na světovém trhu.

Produkty Zhone v České republice distribuuje společnost Gesto Communications. Českým zákazníkům nabízí ucelená telekomunikační řešení Zhone, která jim umožňují přenášet hlas, video a data v různých prostředích.

Tiskové zprávy

Diskuse