Intel - Jaagruti - podpora venkova v Indii

4. 4. 2006 14:16    Rubrika: Tiskové zprávy

Intel oficiálně představil novou inovativní PC platformu, vytvořenou speciálně podle potřeby vesnických sídel a komunit v Indii. Nová platforma „Community PC“ je místním podmínkám přizpůsobené řešení založené na technologiích společnosti Intel. Počítače této platformy dokáží pracovat ve venkovském prostředí a přizpůsobit se rozmanitým přírodním podmínkám této země.

Intel - Jaagruti - podpora venkova v Indii

K překonávání ohromných rozdílů mezi městskými a vesnickými oblastmi má sloužit rovněž iniciativa společnosti Intel nazvaná “Jaagruti” (Procitnutí). Jejím cílem je rozšířit ekonomické a sociální možnosti vesnických komunit v Indii. Prostřednictvím spolupráce s vedoucími osobnostmi komerčního, vládního a vzdělávacího sektoru a poskytovateli on-line služeb a internetového připojení bude program Intel Jaagruti podporovat šíření vesnických internetových „kiosků“ osazených novým „Community PC“. Tyto kiosky urychlí zpřístupňování výhod informačních a komunikačních technologií ve vesnicích po celé Indii.

Nová platforma „Community PC“ byla připravena společností Intel na základě rozsáhlého etnografického šetření indických venkovských oblastí, které potvrdilo, že v těchto komunitách jednoznačně existuje zájem o přístup k technice. Kvůli přírodním podmínkám (horko, prach, vlhkost) a nespolehlivým zdrojům energie zde však běžná PC není možné příliš využít.

Popisek k obrázku:
Nové „Community PC“ s technologiemi Intel přináší počítačovou techniku do míst, kde přírodní podmínky a nespolehlivé zdroje energie běžné počítače likvidují. Mnoho těchto vesnických počítačů bude využito v internetových „kioscích“ v indických vesnických oblastech. Kiosky provozované místními obchodníky umožní přístup k on-line službám, jako jsou elektronické formuláře státní správy, školní a zdravotnické služby. Platforma „Community PC“ rozšiřuje možnosti a výhody osobních počítačů do míst, kde dosud nebyl přístup k technologiím možný.

Tiskové zprávy

Diskuse