Logitech - 10.000 falešných myší zničil válec

4. 4. 2006 14:13    Rubrika: Tiskové zprávy

Přes 10.000 falešných myší zničil silniční válec. Výrobce periférií Logitech demonstruje hodnotu, kterou přikládá dobré pověsti svých produktů

Logitech - 10.000 falešných myší zničil válec

Společnost Logitech, přední výrobce osobních periférií, dnes zničila více než 10.000 napodobenin svých počítačových myší, které byly určeny pro ilegální prodej v Evropě a ve Spojených státech. Stalo se tak v důsledku uzavření právních řízení, jež společnost Logitech vedla proti společnostem Matador Businesses LLC (USA) a Infinite Force Cargo Service HK Ltd. (Hong Kong, Čína) na základě porušení ochranné známky. Myši byly zničeny veřejně, aby tak byla demonstrována vážnost, s jakou Logitech odsuzuje napodobování svých produktů a ochranných známek.

Těchto 10.000 myší odhalili v srpnu roku 2004 dánští celníci. Jelikož zde bylo podezření, že může jít o podvrhy, byly myši zabaveny a jejich vzorky se testovaly ve společnosti Logitech, která tak mohla potvrdit, že se skutečně o falešné myši jednalo. Společnost Logitech zažalovala přepravní společnost Infinite Force Cargo Service HK Ltd. a příjemce zboží, společnost Matador Businesses LLC koncem září 2004.

Kauza byla vznesena v Dánsku před Kodaňským námořním a obchodním soudem na základě paragrafu 43(4) dánského zákona o ochranných známkách, podle něhož má Logitech výhradní právo používat své registrované ochranné známky.

Dne 10. srpna 2005 soud shledal obě společnosti Matador Businesses LLC a Infinite Force Cargo Service HK Ltd. vinnými za porušování práv společnosti Logitech s ohledem na své ochranné známky. Soud rozhodl, že všechny zabavené produkty budou zničeny a že obžalované strany uhradí do 14 dnů škodu ve výši 636.100 DKK plus zákonné úroky a veškeré soudní výlohy. Výše náhrady byla stanovena na základě maloobchodní hodnoty pravých produktů a jejím účelem je vyjádření jasného varování jakýmkoli případným falzifikátorům.

„Toto je nanejvýš uspokojivý výsledek,“ poznamenává Steve Daverio, viceprezident společnosti Logitech pro EMEA region. „Logitech bere jakékoli porušování ochranných známek velice vážně. Se vší rozhodností se postavíme pokusům napodobitelů nelegálně těžit z naší dobré pověsti, kterou jsme si vydobyli díky tomu, že vyrábíme kvalitní, stylové a inovativní produkty.

Věřím, že případní napodobitelé budou tento výsledek vnímat jako odstrašující příklad. Jakkoli společnost Logitech nemá v oblibě vyvolávat právní řízení proti podezřelým napodobitelům, nikdy k nim neváhá přistoupit, když je to nutné.“

Všech 10.000 myší bylo zničeno pod dohledem dánského ministerstva financí v Kodani pomocí silničního válce.

Tiskové zprávy

Diskuse