Siemens - W-CDMA sítě pro Vodafone Czech Republic

4. 4. 2006 14:18    Rubrika: Tiskové zprávy

Siemens vybuduje významnou část radiové přístupové sítě 3G pro Vodafone v České republice. Rámcová smlouva byla podepsána na tři roky a zahrnuje výstavbu přístupové sítě UTRAN (UMTS Terrestrial Radio Access Network) a služby, jako je plánování a optimalizace sítě. Instalace sítě bude probíhat v postupných krocích.

Společnost Siemens dodá firmě Vodafone Czech Republic všechny potřebné komponenty pro výstavbu W-CDMA sítě, včetně hardwarových prvků, jako jsou základnové stanice, kontrolní jednotky W-CDMA nebo infrastruktury pro napájení a antény. Poskytované služby budou zahrnovat plánování a optimalizaci sítě pro dosažení nejlepšího možného výkonu.

Již do konce roku 2006 bude společnost Vodafone Czech Republic moci prostřednictvím své 3G sítě nabídnout zákazníkům širokou škálu nových služeb v oblasti multimediální mobilní komunikace, včetně videohovorů, přenosu videa a vysokorychlostního mobilního internetu.

„Chceme svým zákazníkům nabídnout inovativní služby prostřednictvím špičkové, spolehlivé a bezpečné sítě. Naše 3G vize představuje symbiózu nejmodernějších technologií na jedné straně a mezinárodně otestovaných služeb, atraktivních pro zákazníky a podporujících provoz, na straně druhé,“ řekl Fred Hrenchuk, viceprezident pro technologie společnosti Vodafone Czech Republic.

Christoph Caselitz, prezident oblasti mobilních sítí společnosti Siemens, k tomu poznamenal: „Tato zakázka je potěšujícím výrazem uznání naší technologie i kvalifikace. Již šest let jsme vedoucím hráčem v České republice a tato smlouva nám umožní naši pozici v prostředí zdejšího nasyceného trhu upevnit.“