Intel - Seznamte se s PC

4. 4. 2006 14:19    Rubrika: Tiskové zprávy

Intel CEO uvádí novou iniciativu ‚Seznamte se s PC‘. Uvedení mexické části celosvětového programu za širší využití výhod, které přináší osobní počítače a IT technologie

Paul Otellini, president a CEO společnosti Intel, představil iniciativu společnosti Intel ‚Seznamte se s PC‘ (Discover the PC), jejímž cílem je zpřístupnit lidem plně vybavené PC, které jim představí všechny výhody a možnosti osobních počítačů. V první fázi programu budou společnosti Intel a Telmex usilovat o rozšíření technologií v Mexiku pomocí nového typu stolního PC, které je dostupnější a připravené pro lidi bez zkušeností s počítačem.

„Iniciativa ‚Seznamte se s PC‘ je součástí dlouhodobého rozsáhlého programu společnosti Intel, který podporuje sdílení výhod osobních počítačů se všemi lidmi, zvláště pak těmi, kdo tradičně neměli možnost nebo prostředky se k technice dostat,“ uvádí Paul Otellini. „Společnost Intel je hrdá na to, že může být součástí snah o zprostředkování výhod a možností osobních počítačů širšímu spektru obyvatel.“

Na tiskové konferenci Paul Otellini předvedl plně vybavené, vysoce kvalitní stolní PC, které společnost Telmex v rámci programu ‚Seznamte se s PC‘ uvede. Společnost Intel připravuje spolupráci se státní správou a místními telekomunikačními firmami na uvedení tohoto PC v průběhu roku i v dalších částech světa.

Nové PC bylo navrženo speciálně k použití v rozvojových zemích a nabízí jednoduché rozhraní, které umožní přístup k výpočetní technice i lidem, kteří se k počítači dostávají poprvé v životě. Zařízení má malé rozměry, nízkou cenu, malou spotřebu energie a hodí se do náročnějšího prostředí. Uživatelé tohoto PC budou mít přístup ke kompletní sadě aplikací a funkcí, které jim zpřístupní nové možnosti výuky, práce a zábavy.

Díky spolupráci se státní správou a telekomunikačními partnery, kteří mohou zajistit připojení k Internetu, nabídnou tyto počítačové systémy všechny funkce moderních PC dostupné v dnešní době v cenové hladině nižší, než u běžných PC. Tyto ceny vychází z místních cen počítačů a průměrných rodinných příjmů a budou se v jednotlivých zemích lišit.

Tiskové zprávy

Diskuse