Intel Capital a PIPEX zakládají poskytovatele WiMAX

6. 4. 2006 13:30    Rubrika: Tiskové zprávy

Intel Capital a PIPEX Communications oznámili založení společného podniku PIPEX Wireless, který se bude věnovat poskytování širokopásmových služeb v hlavních městských oblastech. Nové služby se připravují podle potřeb spotřebitelů, firem a státní správy v oblasti širokopásmových bezdrátových služeb, včetně bezdrátového přístupu typu „hotspotu“ s pokrytím celého města.

Intel Capital do nové firmy investuje 25 milionů USD. PIPEX Communications převádí na PIPEX Wireless svou britskou licenci na 3,6GHz pásmo, která umožňuje zavedení služeb podle standardu WiMAX (Wireless Interoperability for Microwave Access). WiMAX je širokopásmová bezdrátová technologie vytvořená k poskytování internetového připojení na delší vzdálenosti. Jedinými vlastníky nové společnosti jsou Intel a PIPEX.

„Technologie WiMAX zlepšuje ekonomické podmínky pro poskytování širokopásmového přístupu, protože přináší nižší náklady a možnost zavedení nových služeb pro různé typy zákazníků,“ uvádí Arvind Sodhani, president Intel Capital. „Tato investice je součástí dlouhodobého úsilí společnosti Intel Capital podpořit zavádění širokopásmového přístupu pomocí vysoce konkurenčních řešení založených na technologii WiMAX.“

Tiskové zprávy

Diskuse