GTS Novera žaluje Český Telecom

7. 4. 2006 11:14    Rubrika: Tiskové zprávy

GTS Novera žaluje Český Telecom kvůli klamavé srovnávací reklamě. Společnost GTS Novera podala v minulém týdnu u Městského soudu v Praze další žalobu na Český Telecom kvůli klamavé srovnávací reklamě.

Český Telecom opakovaně rozesílá firmám, mimo jiné zákazníkům GTS Novera, reklamní letáky, ve kterých porovnává cenu za hlasová volání v rámci svého akčního tarifu zahrnujícího objemové slevy s cenou běžného tarifu společnosti GTS Novera bez zahrnutí objemových slev. GTS Novera požaduje, aby soud dominantnímu operátorovi šíření předmětného letáku zakázal a povolil uveřejnit rozsudek na náklady Českého Telecomu v denním tisku. Jde již o třetí podobnou žalobu, kterou GTS Novera v souvislosti s chováním dominantního operátora v posledních dvou letech podala.

„Dominantní operátor využívá všech prostředků, aby dále upevňoval svou pozici. Opakovaně šíří letáky, ve kterých srovnává nesrovnatelné – své slevové akční nabídky hlasového volání a standardní ceny našich produktů bez objemového zvýhodnění. Zdá se, že opakované tresty, které dostává za zneužívání svého postavení, nejsou schopny ho od nekalosoutěžního jednání odradit. Pokuty v řádech desítek milionů korun zřejmě pro něj nejsou zátěží - situace by se snad změnila, pokud by šlo o stejné částky, ovšem v eurech,“ říká Milan Rusnák, generální ředitel GST Novera.

Situaci podle něj navíc neprospívají ani dlouhé projednávací lhůty. Žaloby na ochranu proti jednání v nekalé soutěži proti Českému Telecomu podala GTS Novera již v červnu 2004 a v prosinci 2005. I v těchto případech společnost napadla zavádějící cenová srovnání v reklamních letácích. Obě soudní řízení stále probíhají.

Tiskové zprávy

Diskuse