ASUS a AGEIA - vývoj procesoru PhysX

7. 4. 2006 11:15    Rubrika: Tiskové zprávy

ASUS je jednou ze dvou společností vyrábějících akcelerační karty PhysX

Společnost ASUSTeK Computer Inc. (ASUS), přední dodavatel výpočetních, komunikačních a spotřebních elektronických produktů, potvrdila, že bude jednou z hnacích sil při vytváření akcelerátorů fyzikálních výpočtů s průlomovým procesorem AGEIA™ PhysX™ na světovém trhu. ASUS je jednou ze dvou společností vyrábějících tuto kartu a zároveň je jediným výrobcem této karty s konfigurací 256 MB paměti. Společnost bude distribuovat tyto nové akcelerační karty AGEIA PhysX v květnu 2006.

Společnosti ASUS a AGEIA Technologies spolupracují již od května 2005 na vytvoření zcela nové kategorie PC hardwaru – karty akcelerující fyzikální výpočty pro hráče her na PC. Nová karta ASUS dokáže připravit zcela ojedinělý herní zážitek svým velmi rychlým a neuvěřitelně realistickým zpracováním fyzikálních jevů (detekce kolizí, interakce objektů, fyzika malých částic, škálovatelnost detailu terénu) v reálném čase a navždy mění herní svět, který se blíží realitě.

V současné době již více než 60 vývojových týmů plánuje a vytváří přes 100 her, které využívají výhod nového procesoru PhysX.

„Společnost ASUS má neuvěřitelný záběr a je za významnou silou na celosvětovém trhu PC her,“ řekl Manju Hegde, CEO společnosti AGEIA.

„Akcelerace fyziky znamená pro dynamiku her totéž, co grafické karty pro jejich vzhled,“ uvedl Kent Chien, manažer multimediálního oddělení ASUS. „Jsme nadšeni, že stojíme v čele této nové hardwarové vlny a předpokládáme, že se tyto karty stanou pro hry stejně důležité, jako jsou dnes grafické karty,“ uvedl dále Chien.

Tiskové zprávy

Diskuse