Siemens získal certifikaci WiMAX Forum

14. 4. 2006 16:06    Rubrika: Tiskové zprávy

Siemens se stal prvním z velkých dodavatelů telekomunikačních řešení, jehož produkty získaly certifikaci sdružení WiMAX Forum. Výhoda této certifikace spočívá v zajištění interoperability systémů od různých dodavatelů a ve snížení investičních rizik na straně operátorů. Cílem sdružení WiMAX Forum je zavedení technologie WiMAX na trh.

Řešení WayMAX@vantage společnosti Siemens, se skládá ze základnové stanice, modemů a směrovačů, a je jedním z prvních produktů, které uspěly v testech interoperability v mezinárodní standardizační laboratoři WiMAX Forum. Řešení získalo certifikaci pro WiMAX FDD 3,5 GHz a je tak připraveno na budoucí profil IEEE 802.16e-2005 OFDM a standard ETSI HiperMAN. Současný standard IEEE 802.16 umožňuje přenos dat o rychlostech až 10,5 megabitu za vteřinu v pásmu 3,5 MHz.

"Siemens je členem sdružení WiMAX Forum od samého začátku a je jedním z klíčových přispěvatelů definice standardu IEEE 802.16. Certifikace WiMAX Forum potvrzuje vedoucí postavení našich technologií v tomto segmentu," uvedl Christoph Caselitz, prezident oblasti Mobilních sítí společnosti Siemens.

O technologii WiMAX
Technologie WiMAX (Worldwide Interoperability for Microwave Access) vychází ze specifikace standardu IEEE 802.16 pro vysokorychlostní širokopásmové připojení v oblasti „poslední míle“ pro domácí i firemní uživatele. Mezi oblasti využití patří vysokorychlostní přístup k Internetu, připojení k firemním informačním systémům a internetová telefonie (VoIP). Bezdrátová technologie WiMAX umožňuje rychle zavést širokopásmové připojení ve venkovských a odlehlých oblastech, kde je připojení pomocí kabelu nebo optiky obtížné či neekonomické.

O řešení WayMAX@vantage
WayMAX@vantage přináší domácnostem, malým a středně velkým firmám možnost využívat širokopásmové aplikace přes bezdrátové připojení za výhodnou cenu. WayMAX@vantage je připraven na přechod k novému standardu IEEE 802.16e a přiřazenému profilu mobilního WiMAXu. WayMAX@vantage se flexibilně přizpůsobuje odlišným frekvenčním kanálům (od 1,75 do 14 MHz) s adaptivní modulací až na 64 úrovní, a zaručuje tak vyšší kapacitu ve srovnání s ostatními dostupnými produkty.

Tiskové zprávy

Diskuse