Lite-On IT a BenQ vytvoří strategickou alianci

27. 4. 2006 10:53    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnosti Lite-On IT a BenQ vytvoří strategickou alianci formou integrace výroby optických produktů pro ukládání dat

Společnosti Lite-On IT a BenQ oznámily, že utvoří strategickou alianci, která spojí dva přední hráče v daném oboru a rozšíří celkovou konkurenceschopnost taiwanského sektoru v oblasti ukládání dat. Očekává se, že tato transakce zvýší podíl společnosti Lite-On IT na celosvětových trzích na 27% a že se tak stane druhým největším výrobcem optických diskových mechanik (ODD – optical disk drive) na světě.

Jako součást této aliance získá společnost Lite-On IT akvizicí aktiva společnosti BenQ, která se týkají ukládání dat, včetně portfolia ODM zákazníků společnosti BenQ a práv pro používání portfolia technologií BenQ. Lite-On IT dále převezme závazky z objednávek na produkty pro ukládání dat se značkou BenQ.

„Tato strategická aliance v kombinaci s našimi výrobními přednostmi umožní společnosti Lite-On IT ještě více zostřit svou konkurenceschopnost na ODM trhu a stát se druhým největším výrobcem optických mechanik na světě,“ řekl Raymond Soong, ředitel společnosti Lite-On IT. „Od partnerství s BenQ společnost Lite-On IT očekává vyšší efektivitu výroby, větší ekonomický přínos a podíl na trhu.“

Aliance umožní společnosti BenQ se nadále zaměřovat na vlastní ODD aktivity pod svojí značkou a posunout se kupředu s další generací ODD technologií jako je například blue ray. BenQ bude i nadále nabízet nejvyspělejší produkty v oblasti ODD vybavené nejmodernějšími technologiemi, přívětivým uživatelským rozhraním a vynikajícím výkonem.

„Jsme přesvědčeni, že naši zákazníci z tohoto mocného partnerství budou mít prospěch,“ komentuje tuto událost K.Y. Lee, prezident BenQ Corporation. „BenQ se bude i nadále zaměřovat na marketing a prodej našich produktů pro ukládání dat a tato strategická transakce společnosti BenQ umožní lépe oslovit naše značkové ODD a 3C2 příležitosti a potřeby zákazníků,“ dodává pan Lee.

Podmínky transakce

Společnost Lite-On IT získá aktiva společnosti BenQ v oblasti produktů pro ukládání dat, včetně portfolia ODM zákazníků společnosti BenQ a práv na používání portfolia technologií společnosti BenQ týkajících se ukládání dat, včetně patentů a licencí. Lite-On IT dále převezme závazky z objednávek produktů pro ukládání dat se značkou BenQ. Společnost BenQ obdrží přibližně 1,2 miliardy TWD (nových taiwanských dolarů) v hotovosti a získá 13% podíl ve společnosti Lite-On IT. Díky této transakci se BenQ stane druhým největším akcionářem Lite-On IT a dlouhodobým strategickým partnerem. Kromě toho BenQ získá dvě křesla ve správní radě společnosti Lite-On IT. Obě společnosti předpokládají, že tuto transakci uzavřou 1. června 2006 nebo v blízkosti tohoto data.

Tiskové zprávy

Diskuse