Inteligentní USB disk Kingston U3 DataTraveler

27. 4. 2006 10:55    Rubrika: Tiskové zprávy

Inteligentní USB disk Kingston U3 DataTraveler slučuje možnosti ukládání dat a nejzajímavějšího software – Pass2Go, ACDSee a Zinio

Inteligentní USB disk Kingston U3 DataTraveler

Společnost Kingston Technology Company, Inc., dnes představila USB flash disk Kingston U3 DataTraveler – inteligentní „disk“ využívající platformu U3™, který pomáhá zjednodušit práci v „digitálním životě“.

Nejnovější flash disk Kingston® U3 DataTraveler®, který je k dispozici s kapacitou až 2 GB a je menší než balíček žvýkaček, se vyznačuje softwarem pro uchovávání, organizaci a sdílení fotografií, automatické vyplňování formulářů, správu a zabezpečení hesel a čtení a interakci s digitálními publikacemi.

Počítačová platforma U3, použitá pro tento USB flash disk, představuje naprosto nový model práce s počítači a proměňuje jej z obvyklého zařízení pro ukládání dat na nový uživatelské zařízení, jejž lidé mohou využívat pro přenášení, uchovávání a spouštění svých vlastních aplikací na jakémkoli PC, ať již budou kdekoli. Jedním z cílů platformy U3 je dosáhnout toho, aby softwarové programy, osobní nastavení, hesla a soubory byly snáze přenositelné a zároveň maximálně chráněné. Inteligentní disky s platformou U3 obsahují „U3 Launchpad“, který má funkci podobnou nabídce Start ve Windows, a slouží ke spouštění aplikací na systémech Windows 2000/XP.

„Značná část naší populace si zvykla na to, že své záležitosti vyřizuje v digitální formě,“ řekl Mark Leathem, ředitel Digital Media Business Development společnosti Kingston. „Inteligentní flash disk Kingston U3 DataTraveler má za cíl odstraňovat překážky pro digitální činnosti a učinit je pro uživatele příjemnější, jednodušší a bezpečnější.“

Inteligentní flash disk Kingston U3 DataTraveler se dodává se softwarovými balíky Pass2Go®, ACDSee® a Zinio®. Pass2Go je přenosný automatizovaný správce hesel, vyplňovač formulářů a generátor hesel, který uživatelům nabízí možnost bezpečného a automatického přihlašování k internetovým účtům a dokáže vyplňovat on-line registrační formuláře pomocí jediného kliknutí. Na počítači, se kterým uživatelé budou právě pracovat, přitom nezůstanou žádné stopy a hesla budou zašifrována pro zachování naprosté bezpečnosti dat. Pass2Go je přenosná verze software RoboForm®, který získal ocenění Editors’ Choice časopisu PC Magazine a byl vyhlášen Softwarem roku Downloads.com společností CNET.

Cenami ověnčený prohlížeč obrázků ACDSee provádí konverze jejich formátů, slouží pro práci s digitálními fotografiemi a umožňuje uživatelům stahovat, vyhledávat, organizovat, upravovat, spravovat a sdílet fotografie a prezentace na jakémkoli PC na světě bez nutnosti obětovat soukromí dat nebo přenositelnost. ACDSee podporuje soubory ve formátech JPEG, BMP, TIFF, GIFF a PNG.

Prohlížeč Zinio převádí tištěné časopisy do digitálního formátu a umožňuje tak mít pocit jako při četbě tištěné podoby s pohodlím digitálního provedení. Publikace jsou okamžitě k dispozici a přístupné on-line i off-line, jsou plně interaktivní s odkazy na flash, video a audio klipy – uživatelé mají možnost v nich vyhledávat, zvýrazňovat, zakládat záložky, opatřovat je poznámkami, tisknout a ještě mnohé další činnosti. Uživatelé obdrží čtyři vydání pěti oblíbených titulů zdarma a poté si mohou další vydání předplatit s výraznými slevami oproti cenám v novinových stáncích.

Podobně zvýhodněný je pro uživatele disku Kingston U3 upgrade na rozšířené verze programů Pass2Go a ACDSee se slevou 50-60 procent z maloobchodních cen.

„Inteligentní disky U3 uživatelům zásadně vylepšují pocit z práce s počítači díky tomu, že umožňují přístup a práci s jejich vlastním digitálním vesmírem bezpečně a stejným způsobem, na který jsou zvyklí, a to kdekoli,“ řekla Kate Purmalová, CEO společnosti U3. „Nový disk U3 DataTraveler společnosti Kingston a softwarové aplikace jako jsou ACDSee, Pass2Go a Zinio pro inteligentní platformu U3 od klíčových tvůrců softwaru uživatelům poskytují ještě mnohem více způsobů jak si vychutnat výhody přenosnosti, pružnosti a komfortu svých inteligentních disků.“

Kingston U3 DataTraveler
Kingston U3 DataTraveler Označení modelu Doporučená maloobchodní cena s DPH
1-GB Kingston U3 DataTraveler Smart Drive DTIU3/1GB 1220,- Kč
2-GB Kingston U3 DataTraveler Smart Drive DTIU3/2GB 2700,-

Tiskové zprávy

Diskuse