Kingston 512 MB microSD

27. 4. 2006 10:53    Rubrika: Tiskové zprávy

Kingston Technology představuje 512 MB microSD karty pro uspokojení rostoucí poptávky po rozšiřujících pamětích pro mobilní telefony

Kingston 512 MB microSD

Karty s větší kapacitou umožňují využít funkcí nových, dokonalejších aplikací, ukládání a zálohování dat na vyspělých bezdrátových zařízeních

Společnost Kingston Technology Company, Inc., dnes oznámila nový přírůstek do neustále rostoucí řady řešení pro mobilní zařízení – paměťovou kartu typu microSD o kapacitě rovných 512 MB. Navýšená kapacita a formát jsou zásadní přínos pro uživatele multifunkčních mobilních telefonů jak současné, tak i nové generace, které vyžadují stále více a více paměťového prostoru, aby bylo možné využít jedinečných funkcí jako je přehrávání skladeb ve formátu MP3, video funkce, vysoce kvalitní fotoaparáty a 3D hry.

„Vzhledem k tomu, jak multifunkční inteligentní telefony získávají na domácím trhu ohlas, zákazníkům bude nabízen obsah a aplikace prostřednictvím internetových portálů pro mobilní aplikace a uživatelé je budou chtít vlastnit a používat na svých telefonech. Například díky současným vyspělým metodám pro komprimaci videa dokáže jediná karta s kapacitou 512 MB pojmout několik stažených celovečerních filmů,“ řekla Keyla Velazquezová, produktová ředitelka pro mobilní média společnosti Kingston®. „A jelikož zákazníci své telefony neustále upgradují, je paměťová karta 512 MB microSD ideální pro zálohování adresářů, fotografií, kontaktů, datových souborů a vyzváněcích tónů,“ dodala paní Velazquezová.

„Od digitální hudby přes hraní 3D her až po sledování televize a videa – multimédia se prokazují jako jednoznačná hybná síla pro růst trhu s mobilními telefony v budoucnosti. Nicméně bez dostatečného prostoru pro ukládání nebudou uživatelé moci plně využít bohaté multimediální možnosti vyspělých mobilních telefonů, které se v současné době dostávají na trh,“ řekl David Linsalata, výzkumný analytik společnosti IDC.

Nové paměťové karty microSD společnosti Kingston se dodávají s adaptérem pro karty Secure Digital (SD), který je umožňuje použít jako karty plné velikosti. Pro ochranu proti náhodné ztrátě dat má adaptér vestavěný přepínač pro ochranu proti zápisu. Karty s kapacitou 512 MB následují po 256 MB kartách microSD, jejichž uvedení bylo poprvé ohlášeno během veletrhu Consumer Electronics Show v lednu. Větší kapacity budou brzy následovat podle poptávky a potřeb přístrojů a mobilního obsahu.

Paměťové karty Kingston microSD
Označení modelu Kapacita* a vlastnosti Dporučená maloobchodní cena vč. DPH
SDC/256 Karta 256 MB 643,-Kč
SDC/512 Karta 512 MB 1184,- Kč

Vlastnosti a technické údaje karet Kingston microSD:
Kapacity – 256 MB, 512 MB
Rozměry –11 mm x 15 mm x 1 mm
Přenosová rychlost** – 8,8 MB/sec. rychlost čtení; 6,5 MB/sec. rychlost zápisu
Provozní teplota –0° C až 60° C
Teplota pro skladování – -20° C až 85° C
Hmotnost – 1,41g
Standardizace – splňují specifikační standardy SD Association
Ultra přenosnost – provedení s extrémně malou plochou
Všestrannost – ve spojení s dodávaným adaptérem mohou být použity jako SD karty plné velikosti
Snadnost použití – jsou plug-and-play
Spolehlivost – doživotní záruka

S ohledem na značné množství formátů rozšiřujících paměťových karet, z nichž si výrobci mobilních telefonů vybírají, nabízí společnost Kingston celou škálu řešení pro mobilní paměti od karet miniSD, microSD a MMCmobile, spolu se standardními kartami SD a MMC, jež se v současné době používají pro rozšíření paměťových kapacit některých multifunkčních mobilních telefonů. Pro pohodlné vyhledání nejvhodnějších paměťových produktů pro mobilní zařízení a jejich aplikace slouží internetový průvodce Memory Finder společnosti Kingston na adrese www.kingston.com/flash.

Tiskové zprávy

Diskuse