Technologie Intel vPro

3. 5. 2006 11:31    Rubrika: Tiskové zprávy

Technologie Intel® vPro™ přináší vyšší zabezpečení, nižší náklady a energeticky úspornější výkon

Způsob vnímání a použití podnikových počítačů čeká velká změna – společnost Intel uvádí novou technologii Intel® vPro™ a s ní revoluční skok v oblasti zabezpečení a možnostech správy stolních PC, a to v kombinaci s energeticky výrazně úspornějším výpočetním výkonem.

Firmy dnes čelí rostoucím ekonomickým a bezpečnostním rizikům způsobených různými viry, spyware a krádežemi identity. Na IT manažery je zároveň vyvíjen tlak, aby zajistili lepší postupy a nové formy služeb pro zákazníky. Technologie Intel vPro firmám a IT oddělením přináší novou konkurenční výhodu v podobě inovací a technologií, které zajišťují maximální využití zdrojů při souběžném omezení IT rozpočtů.

Společnost Intel dnes nastínila, jaké výhody technologie Intel vPro díky široké spolupráci s předními softwarovými firmami, poskytovateli IT služeb a výrobci osobních počítačů po celém světě přinese již v průběhu tohoto roku. Značka Intel vPro je nejnovější přírůstek do portfolia značek Intel a první platforma vytvořená speciálně pro zákazníky z řad podniků a IT společností.

„Podobně jako mobilní technologie Intel® Centrino™ a technologie Intel® Viiv™, přináší i technologie Intel vPro kombinaci špičkových inovací v oblasti procesoru, čipové sady, síťového rozhraní a softwaru,“ uvedl William A. Swope, vicepresident a ředitel Digital Enterprise Brand Management společnosti Intel. „Tato technologie znamená pro stolní PC výrazný skok vpřed, jednoduše řečeno, nabízí firmám dosud nevídané možnosti zabezpečení a správy. A to vše v jedné z nejvýkonnějších a energeticky nejúspornějších platforem na trhu.“

Srdcem prvních PC s technologií Intel vPro bude dvoujádrový procesor s mikroarchitekturou Intel® Core™. Tato nová generace 64bitové mikroarchitektury přináší významný nárůst výkonu, snížení spotřeby, rychlejší odezvu a vyšší produktivitu.

Technologie Intel vPro dále zahrnuje druhou generaci technologie Intel® AMT (Intel® Active Management Technology) a technologii Intel® VT (Intel® Virtualization Technology). Intel VT bude integrovaná přímo do dvoujádrového procesoru, zatímco nová generace technologie Intel AMT do čipové sady nové platformy. Inovace hardwaru v kombinaci s příslušnými softwarovými řešeními přináší špičkové možnosti správy a odolné zabezpečení, přesahující záběr samotné značky Intel vPro.

Technologie Intel AMT firmám otevírá široké příležitosti ke snížení nákladů na PC podporu – pomáhá se správou, inventarizací, diagnostikou a opravami PC, a to včetně případů, kdy je počítač vypnutý, zhroutil se operační systém nebo došlo k chybě pevného disku. Druhá generace Intel AMT umožňuje včasnou izolaci nakaženého PC a upozornění IT oddělení na zachycené riziko.

Technologie Intel VT dále posiluje bezpečnost počítačů vytvořením odděleného, nezávislého hardwarového prostředí uvnitř každého PC, které IT manažerovi umožňuje vytvoření účelového, před poškozením chráněného servisního prostředí – nebo oddílu – kde mohou nezávisle běžet speciální úlohy nebo činnosti, neviditelně a odděleně od uživatele počítače.

Jako příklad široké průmyslové podpory technologie Intel vPro lze zmínit společnost Symantec*, lídra v oblasti zabezpečení IT, která dnes ohlásila plány na spolupráci se společností Intel při přípravě zabezpečovacího řešení. Toto řešení umožňuje vytvořit uvnitř PC izolované prostředí, oddělené od hlavního operačního systému, jehož úkolem bude kontrolovat bezpečnostní rizika. Proti možnému narušení zajistí odolné virtualizované prostředí silnější kontrolu a ochranu datové infrastruktury.

Podpora technologie Intel vPro je patrná z nových aplikací a řešení, které připravují na příští rok přední softwarové společnosti, například Adobe, Altiris, Avocent, Check Point, Cisco, Computer Associates, Hitachi JP1, HP OpenView, LANDesk, Lenovo, Lockdown Networks, Microsoft, Novell, Panorama SW, SAP, Skype, StarSoftComm, SyAM Software, Symantec a Zenith.

Společnosti v oblasti IT služeb budou moci také výrazně využít integrovaných funkcí správy technologie Intel vPro. Globální servisní organizace, včetně Atos Origin, EDS a Siemens AG již díky technologii Intel AMT dosáhly snížení nákladů na IT a daly k dispozici dokumenty o přínosech platforem s technologií Intel AMT v oblasti úspory času a nákladů.

PC vybavené Intel vPro rovněž obsahují nejnovější grafické řešení, které výkonově vyhovuje všem běžným obchodním aplikacím a podporuje všechna obvyklá grafická rozhraní, včetně připravovaného operačního systému Microsoft Windows Vista*.

Technologie Intel vPro bude součástí programu jednotných ovladačů Intel® Stable Image Platform, který firmám umožňuje přehledný systém přechodu mezi generacemi produktů a zaručuje, že software a ovladače společnosti Intel budou dostupné v nezměněné podobě po dobu pěti čtvrtletí od uvedení produktu na trh. Tento program funguje již čtyři roky a firmám díky němu stačí jednou nastavit systém a nejsou nuceny instalace opakovaně měnit kvůli změnám softwaru či hardwaru.

Technologie Intel vPro je základem nové generace podnikových výpočetních systémů, které na trh uvedou všichni přední výrobci a prodejci PC ve druhé polovině tohoto roku. Systémy budou označeny novým logem.

Tiskové zprávy

Diskuse