BenQ Mobile zpřístupňuje Google Maps

12. 5. 2006 13:09    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost BenQ Mobile oznámila, že uživatelé mobilních telefonů po celé Evropě budou moci rychle a snadno využívat službu Google Maps pro mobily, a to na čísle, které bude na UMTS mobilech BenQ-Siemens přednastavené od června 2006.

Služba Google Maps umožňuje uživatelům rychle a snadno najít místní restaurace, galerie, obchody a oblíbené hotspoty. Uživatelé budou mít k dispozici i podrobný popis cesty, integrované výsledky hledání, mapy a satelitní obrázky ze služby Google Earth přímo ve svém mobilním telefonu.

Společnost BenQ Mobile se stále více zaměřuje na zprostředkování komplexních služeb pro uživatele mobilních telefonů BenQ-Siemens a v rámci tohoto snažení uzavírá nová partnerství, která pak spotřebitelům nabídnou bohatý a snadno přístupný obsah. Google je jedním z nejznámějších vyhledávačů na světě a společnost BenQ Mobile ráda zprostředkuje uživatelům výhody služby Google Maps a nabídne jim k tomu zbrusu nové UMTS přístroje.

„Obsah hraje v nové éře mobilní telefonie klíčovou roli. Lidé stále využívají mobilních telefonů k vyhledání informací na internetu. V partnerství s Googlem jim budeme moci nabídnout, co hledají – rychle a snadno,“ uvádí Clemens Joos, generální ředitel společnosti BenQ Mobile. „Lidé Google znají, věří mu a mne těší, že právě BenQ Mobile zprostředkuje některé z jeho nejoblíbenějších služeb uživatelům mobilních telefonů.“

Služby vyhledávače Google jsou v současné době přístupné prohlížečům využívajícím jazyků HTML, XHTML, WML a CHTML. Služba Google Maps pro mobily je interaktivní J2ME aplikace zahrnující mapy, místní hledání, vyhledávání optimální trasy a funkčnost typu „click-to-call“. Tento produkt je ve Francii znám jako Google Maps pour Mobile; v Itálii jako Google Mappe per Mobile; v Německu Google Maps f\xFCr Handys a ve Španělsku jako Google Maps para Móvil. Program Google Maps si lze stáhnout na www.google.com/gmm jakýmkoli prohlížečem.

Tiskové zprávy

Diskuse