IBM dosáhlo nejvyššího tempa růstu

12. 5. 2006 13:08    Rubrika: Tiskové zprávy

Zpráva IDC: IBM dosáhlo nejvyššího tempa růstu ze tří největších dodavatelů SW pro zálohu a správu úložišť. IBM podle zprávy výzkumné agentury dosáhlo ve čtvrtém čtvrtletí 33procentního meziročního růstu tržeb

Společnost IBM oznámila, že ve čtvrtém čtvrtletí roku 2005 dosáhla nejrychlejšího růstu prodeje úložného softwaru ze třech největších dodavatelů těchto produktů. Vyplývá to z údajů zveřejněných společností IDC. Společnost IBM s 33procentním tempem růstu předstihla EMC i Symantec a jako jediné ze tří největších dodavatelů se jí podařilo zvýšit podíl na celkových tržbách v tomto segmentu. Výsledkem je téměř dvouprocentní meziroční nárůst jejího podílu na trhu, uvádí IDC.

IBM podle zprávy dosáhlo nejvyššího tempa růstu a nejvyššího nárůstu podílu na trhu zálohovacího a archivačního softwaru ze všech dodavatelů sledovaných agenturou IDC.

IDC dále uvádí, že ve srovnání trojice největších dodavatelů dosáhlo IBM nejvyššího tempa růstu i ve funkčních segmentech replikace úložišť a správy přidělování zdrojů úložišť.

IBM SW pro zálohu a správu úložišť lze používat pro správu úložných systémů různých dodavatelů jako EMC, Hitachi, Sun, Dell a HP.

Kromě růstu tržeb ze SW pro zálohu a správu úložišť IBM nedávno oznámilo, že podle IDC v oblasti externích diskových úložných systémů předstihlo další dva největší dodavatele EMC a HP se 47procentním růstem celosvětových tržeb za čtvrté čtvrtletí 2005.

Snaha podniků efektivněji přistupovat k informacím, spravovat je, poskytovat a uchovávat podle potřeby vyvolává rychlé změny na trhu informačních technologií. Tradiční ryze hardwarová pojetí výrobců proprietárních technologií narážejí na odpor, protože společnosti musí reagovat na nové zákonné předpisy a potřebují shromažďovat a integrovat všechny informace v reálném čase. Pojetí IBM kombinuje odborné poradenské služby s vyspělými úložnými a virtualizačními systémy, které jsou postaveny na otevřených standardech, a spolu s dalším softwarem a hardwarem vytvářejí flexibilní informační infrastruktury.

Tiskové zprávy

Diskuse