Intel investuje přes 1 miliardu dolarů

12. 5. 2006 13:07    Rubrika: Tiskové zprávy

Nový program World Ahead je zaměřen na dostupnost, konektivitu a školství. Společnost Intel v rámci nového programu investuje během příštích pěti let přes 1 miliardu dolarů s cílem podpořit přístup ke kvalitním technologiím a odpovídajícímu vzdělání v rozvíjejících se komunitách po celém světě.

Program Intel World Ahead rozšiřuje stávající aktivity společnosti Intel v rozvojových regionech a integruje je do tří oblastí, které přispívají ke zvýšení kvality života:

Dostupnost: vytvoření podmínek pro masové rozšíření a využívání počítačů, což zahrnuje dostupnou cenu, připojení a obsah, zahrnující i přípravu plně vybavených PC přizpůsobených regionálním potřebám.

Konektivita: rozšíření bezdrátového širokopásmového internetového přístupu prostřednictvím podpory ekosystému a instalací, včetně plošné propagace WiMAX pilotních projektů.

Vzdělání: příprava studentů na úspěch v globální ekonomice prostřednictvím vzdělávacích programů a zázemí, včetně profesionálního školení učitelů ve všech částech světa.

Cílem pětiletého programu World Ahead je zpřístupnit širokopásmově připojená PC další miliardě uživatelů, vyškolit dalších 10 milionů učitelů k využívání techniky ve výuce, a tímto způsobem potřebné znalosti zpřístupnit další miliardě studentů.

„Desetiletí rostoucí výroby a klesajících cen informačních technologií přinesly rozvojovým zemím, komunitám a obyvatelům po celém světě ohromný pokrok, nicméně je potřeba v tomto směru ještě hodně vykonat,“ uvádí Paul Otellini, president a výkonný ředitel společnosti Intel. „Ačkoliv dostupnost počítačů je jedním z významných požadavků, program World Ahead směřuje ještě dál, než jen k ceně produktů. Usiluje o vývoj plnohodnotných systémů odpovídajících potřebám místních obyvatel, podporuje nezbytnou konektivitu, kultivuje dlouhodobě udržitelné místní služby a zajišťuje kvalitní vzdělání potřebné ke skutečně smysluplné změně života jednotlivců.“

Společnost Intel již řadu let investuje do podpory širšího přístupu k počítačům, rychlejšího a cenově výhodnějšího síťového připojení a vzdělávacích programů se širokým záběrem. Společnost Intel funguje téměř ve všech koutech světa a má k dispozici rozsáhlé programy pro místní komunity, od vzdělávání pro handicapované mladé, až po vývojová centra, kde vědci a technici společnosti Intel navrhují a vyvíjí uživatelsky orientované technologie, které vyhoví specifickým potřebám v různých částech světa.

Tiskové zprávy

Diskuse