Fujitsu Siemens Computers - růst v Evropě i ČR

12. 5. 2006 13:20    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Fujitsu Siemens Computers vykázala solidní růst v Evropě i v ČR

Obrat společnosti Fujitsu Siemens Computers za fiskální rok 2005 dosáhl 6,65 miliardy euro, což představuje jedenáctiprocentní nárůst ve srovnání s předchozím fiskálním rokem. Zisk před zdaněním vzrostl ještě výrazněji a dosáhl hodnoty 121 miliónů euro, což je o 27 procent více než v předchozím roce.

Bernd Bischoff, prezident a CEO společnosti Fujitsu Siemens Computers, k tomu řekl: „Naše výsledky opět prokazují, že jsme na správné cestě k našemu cíli - stát se do konce fiskálního roku 2008 společností s obratem 10 miliard euro a ziskem před zdaněním 250 miliónů euro. Od roku 2002 náš zisk před zdaněním vzrostl z 8 na 121 miliónů euro. To je důkazem správnosti strategie společnosti zaměřovat se na inovativní segmenty odvětví, jakými jsou například dynamická datová centra a mobilní produkty.“

Obrat české pobočky Fujitsu Siemens Computers vzrostl v porovnání s předchozím fiskálním rokem o 36 procent, to znamená na 58,5 miliónů euro1. Generální ředitel české pobočky Tomáš Rutrle k tomu uvedl: „Za vynikající výsledek dosažený v uplynulém roce vděčíme zejména růstu našeho partnerského kanálu. Mimo to se nám podařilo získat několik nových velkých zákazníků pro náš virtualizační zálohovací systém CentricStor, unixové servery PRIMEPOWER a další produkty pro datová centra.“ V příštím obchodním roce chce Fujitsu Siemens Computers dosáhnout v ČR obratu výrazně přes dvě miliardy Kč. „Spolu s novou servisní divizí, jejíž akvizice proběhla k 1. 4. tohoto roku, je naším cílem stát se jedním ze tří nejvýznamnějších IT dodavatelů na českém trhu,“ dodal Rutrle.

Tiskové zprávy

Diskuse