IBM Migrate to the Penguin - Lotus Notes a Domino na Linux

12. 5. 2006 13:18    Rubrika: Tiskové zprávy

Program IBM Migrate to the Penguin má povzbudit zákazníky k migraci e-mailových systémů z Microsoft Exchange na Lotus Notes a Domino na Linuxu

IBM poskytne obchodním partnerům až 20 000 dolarů na migrace z Microsoft Exchange na Lotus Notes a Domino

Společnost IBM oznámila novou iniciativu, která má pomoci zákazníkům rychle a snadno přejít z řešení Microsoft Exchange na IBM Lotus Notes a Domino na Linuxu. Počet zákazníků linuxového softwaru IBM pro e-mail a spolupráci přitom roste více než 200procentním tempem ročně.

Nový program Migrate to the Penguin je rozšířením programu IBM Move2Lotus, v němž je nyní zapojeno více než 100 obchodních partnerů IBM, kteří pomáhají zákazníkům migrovat na Lotus Notes a Domino a vyvíjejí migrační nástroje na usnadnění tohoto přechodu.

Kromě iniciativy zaměřené na Linux uvedlo IBM nové prostředky, které mají pomoci obchodním partnerům programu Move2Lotus maximalizovat jejich odbornost v oblasti řešení Notes a Domino pro vývoj migračních strategií a rozšiřování existujících prostředí Lotus Notes a Domino. Jedná se o bezplatné vzdělávání a certifikaci pro Lotus Notes a Domino 7, jež má pomoci obchodním partnerům udržovat si nejaktuálnější vývojovou kvalifikaci pro Lotus Notes/Domino, a dále o novou nabídku, jež umožňuje zákazníkům vyzkoušet si před nákupem Lotus Notes a Domino v hostovaném prostředí.

IBM novými migračními programy navazuje na úspěch verze Lotus Notes a Domino 7, která se setkala s jedním z nejrychlejších přijetí v historii platformy Lotus Notes/Domino a přispěla k dvoucifernému růstu tržeb z portfolia Lotus v roce 2005. IBM za poslední dva roky převedlo na Lotus Notes a Domino téměř 3 000 zákazníků Microsoft Exchange a dalších platforem posílání zpráv a e-mailů.

„Čím dál více organizací má zájem přejít z uzavřených, proprietárních platforem na otevřený model,“ řekl Michael Loria, ředitel celosvětových obchodních kanálů, IBM Software Group. „Linux se coby jeden z nejrychleji rostoucích operačních systémů na světě stal praktickou alternativou Microsoft Windows jako platforma pro e-mail a spolupráci,“ dodal.

Nová migrační iniciativa v rámci programu Move2Lotus má následující součásti:

Migrate to the Penguin – IBM nabízí časově omezený slevový program pro způsobilé prodejce softwaru IBM, kteří převedou zákazníky z Microsoft Exchange na Lotus Notes a Domino na Linuxu. Způsobilí prodejci softwaru IBM mohou získat slevu na kvalifikované licence pro každé uživatelské místo až do počtu 1 000 uživatelských míst na jedno umístění Passport Advantage nebo Passport Advantage Express. Sleva je 20 dolarů na kvalifikované uživatelské místo a pro každého obchodního partnera IBM může být maximálně 20 000 dolarů. Program je okamžitě k dispozici ve Spojených státech a Kanadě a v průběhu letošního roku bude uveden po celém světě.

Aktualizované školení a certifikace pro Notes a Domino – Certifikační program pro všechny obchodní partnery Move2Lotus, kteří spolupracují se zákazníky řešení Lotus Notes a Domino, pomůže obchodním partnerům IBM doplnit jejich znalosti řešení Lotus Notes a Domino o nové vlastnosti verze 7. Účastníci programu Move2Lotus mají nárok na bezplatné školení a certifikaci pro Lotus Notes a Domino 7.

Nabídka Hosted Proof of Concept – Lotus Notes and Domino Hosted Proof of Concept je zkušební prostředí serveru Domino pro zákazníky, kteří uvažují o jeho nákupu. IBM jej vyvinulo a podporuje ve spolupráci s obchodními partnery Binary Tree, InterNoded a Wolcott Group. Zákazníkům umožňuje vyzkoušet si platformu Domino a obchodním partnerům pomáhá urychlit projekty migrace a zjednodušit přijímání Lotus Notes a Domino. Hostované zkušební prostředí umožňuje zákazníkům přihlásit se k systému Lotus Notes a Domino a osobně si technologii vyzkoušet. Zákazník má přitom volitelnou možnost použít svá vlastní data.

Další informace o programu Migrate to the Penguin jsou k dispozici na webové adrese: www.ibm.com/software/sw-lotus/movetolinux.

Tiskové zprávy

Diskuse