SFR modernizuje W-CDMA technologií HSDPA od Siemens

17. 5. 2006 18:15    Rubrika: Tiskové zprávy

Mobilní operátor SFR se sídlem v Paříži vybaví svou stávající síť W-CDMA technologií High-Speed Data Access (HSDPA) společnosti Siemens. SFR dnes v oblasti Nantes, Saint Nazaire a Rennes na západě Francie spustí svou novou datovou službu „3G+“ a svým zákazníkům nabídne mobilní přístup s maximální přenosovou rychlostí 1,8 Mbit/s. Ta je zejména vhodná pro přenos širokopásmových multimediálních aplikací.

SFR je prvním mobilním operátorem ve Francii, který komerčně spustil nabídku 3G zahrnující technologii HSDPA ve své síti W-CDMA. Integrace řešení Siemens nevyžaduje žádný další hardware – je zapotřebí jen jednoduchý update softwaru. To umožňuje nasazení modernizované sítě do provozu za pouhé čtyři týdny. Siemens zahájil výstavbu sítě W-CDMA pro SFR v roce 2002 a od té doby se na ní podílí.

„Technologie Siemens nám umožnila spustit první komerční pilotní projekty HSDPA pro naše firemní zákazníky již v březnu 2006. Naši zákazníci nyní mohou zcela využít všech výhod nejmodernější telefonní technologie,“ řekl Paul Corbel, technologický ředitel SFR.

„Jsme z tohoto spuštění nadšeni, neboť posiluje naše pevné partnerství a zároveň upevňuje naše technologické vedení v oblasti mobilních komunikačních sítí připravených na budoucnost,“ sdělil Christoph Caselitz, prezident Mobilních sítí společnosti Siemens.

SFR
SFR je se svými 17,3 miliony zákazníků a 8000 zaměstnanci druhým největším mobilním telekomunikačním operátorem ve Francii a od roku 2003 má na trhu vedoucí postavení v oblasti čistých tržeb (nových zákazníků). SFR provozuje své vlastní sítě GSM/GPRS a UMTS/HSDPA, a je proto schopen nabídnout kompletní portfolio mobilních a multimediálních služeb a mobilních datových řešení pro své zákazníky z řad jednotlivců, domácností, malých kanceláří a firem. SFR je preferovaným operátorem pro nové uživatele mobilních telefonů a prvním operátorem, který na francouzském trhu spustil služby 3G a jen v této oblasti má nyní 1,4 milionu zákazníků. Společnost je také hráčem na trhu pevných sítí, neboť má 28% podíl ve firmě neuf cegetel, vedoucím alternativním operátorovi na francouzském trhu. SFR prospívá vlastnická struktura dvou hlavních akcionářů, firem Vivendi (56 %) a Vodafone (44 %).

Tiskové zprávy

Diskuse