Společnost Acer oznámila tržby za duben

23. 5. 2006 11:31    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Acer oznámila tržby za duben ve výši 21,3 miliardy NT\$ (667,44 miliónů US\$) a meziroční nárůst 11,9%

Společnost Acer oznámila konsolidované tržby za duben ve výši 21,3 mld. NT\$ (667,44 mil. US\$), což představuje nárůst 11,9 % ve srovnání s výsledkem za stejné období loňského roku 19,03 miliard NT\$ (596,40 miliónů US\$). Mírné tempo růstu odráží celosvětově nízký prodej osobních počítačů.

V období od ledna do dubna 2006 dosáhly akumulované tržby 104,35 mld. NT\$ (3,27 mld. US\$), což představuje zvýšení 23,1 % v porovnání s 84,74 mld. NT\$ (2,66 mld. US\$) za stejné období v předcházejícím roce, čímž byl splněn celoroční plán tržeb ve výši 400 miliard NT\$ (12,42 miliard US\$) na 26,1 %.

Několik faktorů ovlivnilo celosvětový prodej osobních počítačů. Nepříznivě se projevily sezónní dovolené, kolísání mezinárodních měn i další ekonomické změny ve světě, které ještě více odhalily celkový nepříznivý vývoj. Společnost Acer chce realizovat v květnu a červnu několik obchodních záměrů a je přesvědčena, že ve druhém čtvrtletí se přiblíží výsledkům dosaženým v prvním čtvrtletí.

Z hlediska prodeje výrobků IT společnosti Acer vzrostly konsolidované tržby za duben meziročně o 14,8 % a akumulované tržby za období leden až duben se meziročně zvýšily o 30,9 %.