Intel World Ahead - podpora Indie

24. 5. 2006 11:13    Rubrika: Tiskové zprávy

Paul Otellini na své první návštěvě Indie v roli presidenta a výkonného ředitele společnosti Intel zdůraznil důležitou roli Indie v programu Intel World Ahead, jehož cílem je urychlit přístup obyvatel rozvojových oblastí k plnohodnotným technologiím a vzdělání. V rámci představení nových technologií a projektů na podporu digitální jednoty světa (digital inclusion) Paul Otellini uvedl, že klíčovou součástí programu Intel World Ahead je řada investic realizovaných společností Intel v Indii. Intel chce během příštích pěti let v této zemi vložit jednu miliardu dolarů do výzkumu a vývoje, společných podniků, vzdělávacích a investičních programů.

„Indie bude hrát klíčovou roli při návrhu a vývoji počítačových technologií, které se budou v rámci programu Intel World Ahead používat po celém světě,“ říká Paul Otellini. „V samotné Indii se v rámci programu sjednotí místní aktivity společnosti Intel, jejichž cílem je obohatit život většiny obyvatel Indie o výhody plynoucí z informačních technologií a vzdělání, i když se v tuto chvíli v jejich dosahu žádné nenachází.“

„Vzhledem k tomu, že PC a připojení k Internetu mají pouhá dvě procenta obyvatel Indie, se jedná o ohromný úkol,“ dodává Paul Otellini. „Když znásobíme využití počítačů, Internetu a vzdělání, můžeme během příštích pěti let jedinečným způsobem uspíšit dostupnost výhod technologií po celém území Indie.“.