Notebooky Lenovo (IBM) ThinkPad Z61 a ThinkPad R60

1. 6. 2006 11:37    Rubrika: Tiskové zprávy

Notebooky nové generace - ThinkPad Z61 a ThinkPad R60 - spojují nové možnosti výkonu, mobility a multimédií

Notebooky Lenovo (IBM) ThinkPad Z61 a ThinkPad R60

Společnost Lenovo představila nové řady notebooků ThinkPad Z61 a R60, které spojují výkon procesorů Intel Core™ Duo s vylepšenými multimédii a bezdrátovou konektivitou. Nové notebooky ThinkPad jsou určeny především pro podnikové uživatele, kteří uvítají jejich výkon, odolnost, vysokou úroveň ochrany dat a jednoduchost použití.

ThinkPad Z61
Nová řada Z61 se rovněž výborně hodí pro všechny moderní profesionály, kteří chtějí více flexibility v oblasti multimédií a konektivity v kombinaci se širokoúhlým formátem. Nové modely se nabízí v provedení se 14,1palcovým (Z61t) a 15,4palcovým (Z61m) displejem, s integrovanou i samostatnou grafikou a až 4 GB DDR-SDRAM pamětí. Model Z61t je dostupný s WXGA/185nitovým nebo WXGA+/200nitovým displejem, model Z61m je volitelně vybaven WXGA MaxBright displejem, který uživatelům přináší všechny výhody ostřejšího a jasnějšího zobrazení.

„Řada ThinkPad Z61 spojuje výkon a možnosti našich nejvyšších systémů s praktickými výhodami širokoúhlých displejů,“ uvádí Marc Godin, vicepresident pro marketing notebooků společnosti Lenovo. „Kromě výroby jedněch z nejtenčích a nejlehčích notebooků na trhu jsme nyní připravili řadu ThinkPad Z61, která zohledňuje širokou škálu potřeb cestujících obchodníků a podnikových profesionálů.“

Oba modely řady Z61 jsou vybaveny integrovanou kamerou a stereofonním mikrofonem pro videokonference, Wi-Fi rozhraním 802.11 a/b/g a integrovaným bezdrátovým WAN připojením k vysokorychlostní bezdrátové síti Verizon USA (1).

ThinkPad R60
Lenovo představilo rovněž novou řadu ThinkPad R60 – levné a vysoce kvalitní notebooky nabité funkcemi zvyšujícími výkon a možnosti práce s notebookem. Jedná se o tradičně špičkové řešení především pro uživatele z řad firem a vzdělávacích institucí, kteří preferují systémy s výhodným poměrem cena/výkon. Nová řada R60 přináší delší provoz na baterie, širší konektivitu a nový 14" SXGA+ displej. Užitnou hodnotu notebooků řady R60 dále zvyšují ThinkPad inovace, jako je ThinkPad Roll Cage, rám z magnesiové slitiny, který chrání pevný disk a další vnitřní komponenty, dále nárazuvzdorné uchycení pevného disku, hardwarový vypínač bezdrátového rozhraní a případně i integrované rozhraní WWAN.(2)

Technologie ThinkVantage zvyšují výkon a možnosti

Notebooky řady R60 a Z61 jsou vybaveny novými technologiemi ThinkVantage společnosti Lenovo, které přinášejí další nová vylepšení s centralizovaným ovládáním a usnadňují a zefektivňují správu a zabezpečení PC. Nové modely notebooků ThinkPad přinášejí nejnovější verzi systému ThinkVantage Client Security Solution, které uživatelům dovoluje obnovu přihlašovacích hesel. Obsahuje rovněž snadno použitelné a výkonné šifrování obsahu pevného disku. K dispozici je také aktualizovaný správce hesel a audit zabezpečení systému, který uživatelům dává jistotu, že je jejich systém dostatečně zabezpečen.

Díky nejnovější verzi Access Connections se mohou mobilní uživatelé přesouvat z jednoho místa na druhé a ThinkPad automaticky zapíná a vypíná odpovídající síťová rozhraní.

Rok inovací notebooků ThinkPad
V uplynulých 12 měsících společnost Lenovo uvedla celou řadu inovativních produktů a technologií, které si získaly uznání uživatelů i analytiků. Patří mezi ně:

První ThinkPad Tablet PC: model ThinkPad X41 Tablet
První širokoúhlý ThinkPad s integrovaným bezdrátovým WAN rozhraním, ThinkPad Z60, který byl rovněž poprvé vybaven titanovým víkem

První notebook ThinkPad s procesorem se dvěma jádry, které zvyšují produktivitu a výdrž na baterie až na 11 hodin. (3)

ThinkPad Roll Cage, rám z magnesiové slitiny, který chrání pevný disk a další interní komponenty

Společnost Lenovo se stala největším světovým výrobcem PC s biometrickými čidly, když prodala milionté PC s integrovanou čtečkou otisku prstů.

Cena a dostupnost

Notebooky ThinkPad R60 budou na českém trhu k dispozici od června, ceny začínají od 34.990 Kč bez DPH.

Notebooky ThinkPad Z61 budou na českém trhu k dispozici od června, ceny začínají od 27.990 Kč bez DPH.

Poznámky:
(1) Dostupnost a zabezpečení sítě se u jednotlivých poskytovatelů liší; připojení je účtováno zvlášť.
(2) Dostupné u vybraných modelů.

(3) Při kombinaci standardní 8článkové vysokokapacitní baterie s přídavnou baterií X60 Extended Life Battery.

(4) Ceny nezahrnují daň a přepravní náklady a mohou se bez upozornění změnit. Ceny u prodejců se mohou lišit. Model v této ceně nezahrnuje všechny zde zmíněné funkce.