Polycom - videokonference s High Definition

7. 6. 2006 16:29    Rubrika: Tiskové zprávy

Prvním zařízením na světovém trhu, které je schopné zaznamenávat multimediální konference v nejvyšší kvalitě obrazu, je server Polycom RSS 2000. Umožňuje ukládat, vyhledávat a šířit data. Rozsáhlé uplatnění najde v aplikacích pro podnikovou sféru a při dálkovém studiu. V České republice ho bude prodávat Gesto Communications, autorizovaný distributor americké společnosti Polycom.

Polycom Readi Streaming Server (RSS) 2000 umožňuje snadno nahrávat a archivovat multimediální obsah. Důležitá je jeho schopnost dokonale streamovat – přijímaná data nejsou nejdříve ukládána na disk, ale okamžitě přehrávána, což výrazně zvyšuje uživatelský komfort. Zároveň se tak zlepšuje produktivita práce, výkon a poměr ceny k výkonu.

Nový server tyto schopnosti dokáže uplatnit i u multimediálního obsahu s High Definition vlastnostmi. Polycom RSS 2000 je jediné řešení na světovém trhu, které podporuje nahrávání, archivování, streamování a přehrávání H323 HD videa.

To ho předurčuje k využití nejen při běžných přenosech dat a videokonferencích, ale také při náročných multimediálních prezentacích, demonstracích nebo přenosech tréninkových a studijních materiálů. Firmy tak mohou server použít nejen při komunikaci se zákazníky, dodavateli a veřejností, ale také s vlastními zaměstnanci.

Server RSS 2000 rozšiřuje paletu výrobků Polycomu, které podporují HD video. Je již zabudovaná například v unifikovaných konferenčních mostech MGC, které umožňují přenosy mixovaných hlasových a video hovorů. Ve spojení s řadou konferenčních systémů Polycom VSX tak vznikla možnost sestavit si komplexní řešení pro jakoukoli videokomunikaci. A také lépe zhodnotit investice, které firma do konferenční techniky vložila.

Polycom RSS umožňuje nahrávat vysoce kvalitní multimediální konference (až H.264 s 30 snímky za vteřinu) se synchronizovaným hlasovým, video a datovým obsahem v režimu point-to-point a multipoint, streamovat a archivovat obsah kdekoliv na světě pomocí internetu. Server dokáže uložit až 600 hodin nahraného obsahu, který je přístupný přes internet pomocí běžných přehrávačů jako Windows Media Player nebo RealPlayer.

Server umožňuje data chránit heslem, spravovat práva na obsah různých uživatelů a identifikovat terminály nebo webové uživatele.

Polycom Readi Streaming Server bude uveden na trh v srpnu 2006. Podíl americké společnosti Polycom na světovém trhu videokonferenčních zařízení je zhruba padesát procent. Autorizovaným distributorem zařízení Polycom je v ČR pražská firma Gesto Communications. Dodala několik set jejích výrobků státním úřadům, významným průmyslovým a dalším organizacím i finančním ústavům.

Tiskové zprávy

Diskuse