IBM Workplace a Lotus Notes - v systému SAP

9. 6. 2006 08:57    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost IBM oznámila produkty IBM Workplace™ for SAP® Software a IBM® Lotus® Notes® access for SAP solutions. Oba jsou součástí tzv. Projektu Harmony, který vychází z technologií IBM pro architekturu orientovanou na služby (SOA) a přináší funkce softwaru IBM pro spolupráci přímo do prostředí zákazníků SAP, aniž by museli systém SAP upgradovat.

Produkt IBM Workplace for SAP Software je určen pro uživatele, kteří pracují v prostředí prohlížeče, a poskytuje funkčně bohatý přístup do systémů SAP. Integruje aplikace SAP s technologií IBM pro spolupráci, přičemž kombinované funkce SAP a IBM spojuje do přizpůsobených, vysoce výkonných pracovních prostředí. Obsahuje předem vytvořené adaptéry pro SAP a další široce používané aplikace, což umožňuje efektivní integraci všech aplikací v podniku. Aplikace, u kterých se původně nepočítalo s tím, že by měly spolupracovat, umožňuje kombinovat a vytvořit tak nové složené aplikace, jež čerpají z různých zdrojů informací a procesů.

IBM Lotus Notes access for SAP solutions přináší zákazníkům Lotus Notes bez jakéhokoli příplatku nové funkce klienta Lotus Notes, například šablony pro interakci s aplikacemi SAP. IBM staví na svých zkušenostech s více než tisícem zákazníků a stovkami tisíc uživatelů, kteří už řadu let používají Lotus Notes jako front-end pro aplikace SAP. Produkt Lotus Notes Access pro řešení SAP zdokonaluje integraci s aplikacemi SAP a zpřístupňuje data ze systému SAP širšímu okruhu uživatelů. Podnikové procesy, které existují v aplikacích SAP i Lotus Notes, integruje do známého uživatelského prostředí v Lotus Notes, jež umožňuje uživatelům rychleji a snáz využívat všechny funkce.

IBM Workplace for SAP Software poskytuje uživatelům SAP přizpůsobené pracovní prostředí, jež kombinuje informace ze systémů SAP a různých dalších zdrojů včetně několika verzí aplikací SAP i od jiných dodavatelů. Místo dohledávání specifických informací o zákaznících a transakcích mají uživatelé okamžitý a centralizovaný přístup k informacím a funkcím, které pro konkrétní úkol potřebují. Uživatelé tak mají k dispozici konzistentní pracovní prostředí aplikací, jsou chráněni před komplikacemi spojenými s technologickou migrací a upgrady základních aplikací.

Své pracovní prostředí budou moci obohatit různými funkcemi produktu IBM Workplace for SAP Software včetně výsledkových karet, ovládacích panelů, upozornění, elektronických formulářů, funkcí pro správu dokumentů a obsahu, rychlého posílání zpráv, týmových místností, sledování přítomnosti a dalších. IBM mezi svými zákazníky také testuje potenciální budoucí vylepšení včetně samoobslužných funkcí pro zákazníky a manažery a řízení spolupráce s dodavateli. Pro konkrétní role přinese každá z těchto funkcí intuitivní prostředí s přehledným průvodcem.

Produkty IBM Workplace for SAP Software a IBM Lotus Notes access for SAP solutions jsou k dispozici od 30. května prostřednictvím programu IBM Passport Advantage. IBM Workplace for SAP Software stojí 149-399 dolarů na uživatele. IBM Lotus Notes access for SAP solutions

Tiskové zprávy

Diskuse