Acer Aspire iDea 500 - Best Choice na Computex 2006

15. 6. 2006 17:02    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Acer odstranila další překážku mezi technikou a lidmi - uvedla na trh zařízení Acer Aspire iDea 500, které ukazuje cestu, jíž se mohou a měly by ubírat osobní počítače Media Center. Přístroj Aspire iDea 500 zvítězil v soutěži Computex Best Choice Award, jíž se účastní nejlepší tchajwanské výrobky IT na zahraničních trzích a která představuje jednu z nejdůležitějších událostí na každoročním veletrhu Computex Technology Show.

Acer Aspire iDea 500 - Best Choice na Computex 2006

Úplný systém pro digitální zábavu Aspire iDea zcela jednoznačně přibližuje počítač potřebám a očekáváním stále rostoucího počtu domácích uživatelů, kteří chtějí snadno ovladatelný nástroj, zajišťující hladkou digitální konvergenci a skutečně jedinečné zážitky při domácí zábavě.

Elegantní Acer iDea definuje novou éru v oblasti domácí zábavy. Tvarově dokonalé zařízení Aspire iDea s rozměry 430 (š) x 335 (h) x 70 (v) mm vyvolává skutečně neopakovatelný dojem svým vzhledem, který spojuje jedinečnou přesnost a nadčasovou kvalitu v neobyčejně nízkém provedení, vhodném i do těch nejmoderněji vybavených obývacích pokojů.

Přístroj Aspire iDea, vybavený nejnovější technologii pro úsporný provoz, mění neskladný domácí počítač na elegantní systém pro zábavu. Zařízení s procesorem se dvěma jádry Intel®Core™ Duo s čipsetem Intel® Viiv s podporou obrazu s vysokým rozlišením, Dolby® Digital Live a DTS Connect a systémovou pamětí 1024 MB DDR II (s podporou až 2 GB), je neobyčejně tenké, avšak nabízí vysoký výkon.

Využití elektroniky s malou spotřebou zaručuje obzvláště nízkou hlučnost pouhých 23 dBA v pohotovostním režimu (28 dBA při plném zatížení). Přístroj pracuje v domácnosti téměř neslyšně, a tedy se vůbec nepodobá ostatním osobním počítačům Media Center PC, které byly dosud uvedeny na trh.

Zařízení Aspire iDea, které je plně kompatibilní s nejmodernější technologií Intel Viiv™ a je dodáváno s předinstalovanou poslední verzí operačního systému Microsoft Windows XP Media Center Edition 2005, umožňuje uživatelům sledovat, spravovat a předvádět digitální obsah a poskytuje okamžitý přístup k neomezeným možnostem rychle se měnícího světa online zábavy.

Aspire iDea nabízí dostatečnou kapacitu pro ukládání digitálního obsahu i pro tu největší rodinu. Každá domácnost vlastní jedinečnou sbírku digitálních fotografií, hudby a videofilmů, která se rychle rozrůstá a jíž si nyní může jednoduše uložit na 250 GB pevný disk. Aspire iDea dokazuje svou univerzálnost vestavěnou štěrbinovou vypalovací mechanikou DVD-SuperMulti, v níž můžete jediným kliknutím na tlačítko vypálit až 8,5 GB svých oblíbených digitálních snímků, a čtečkou paměťových karet typu „7 v 1“, která nabízí okamžitý přístup k obsahu na paměťových kartách mnoha typů.

Přístroj Aspire iDea je vybaven hybridním televizním tunerem, které umožňují současně sledovat a nahrávat digitální a analogové pořady přenášené bezdrátově. Vstupní a výstupní konektory pro anténu usnadňují připojení domácího kina i nastavení a nahrávání.

Aspire iDea je rovněž jeden z prvních ultratenkých osobních počítačů Media Center, které jsou vybaveny výstupem HDMI (High-Definition Multimedia Interface). HDMI nabízí jednoduchý a neobyčejně efektivní způsob přenášení video a audiosignálů ve velmi vysoké kvalitě jediným kabelem, a tedy dokazuje, že Aspire iDea je dokonalý doplněk televizorů HD-ready a moderních systémů zábavy.

Kromě úplného souboru připojovacích konektorů včetně DVI-I, třech AV vstupů, vstupu pro FM anténu a dvou infračervených portů Blaster je zařízení Aspire iDea vybaveno 7.1 (8 kanály) analogovým zpracováním zvuku s podporou digitálního zvuku S/PDIF, 4 porty USB (z toho dvěma vpředu) a IEEE1394 pro připojení digitálního fotoaparátu a videokamery, a tedy představuje ideální způsob spojení systému domácí zábavy s digitální interaktivitou.

Přístroj Aspire iDea lze bezdrátově připojit k domácí síti prostřednictvím bezdrátové síťové karty 802.11b/g s externí anténou, a tedy nabízí nepřetržitý přístup ke stále rostoucím bohatým zdrojům online zábavy. Není-li k dispozici bezdrátové připojení, zařízení Aspire iDea lze připojit přímo k domácí počítačové síti kartou gigabit Ethernet.

Přístroj Aspire iDea je vybaven snadno čitelným displejem VFD na čelním panelu, který zobrazuje informace o aktuálním stavu zařízení.

Aspire iDea je dodáván s dálkovým ovladačem kompatibilním s Microsoft Media Center Edition a bezdrátovou klávesnicí s integrovaným touchpadem, která pracuje ve vysoké frekvenci 2,4 GHz a umožňuje tak ovládání z jakéhokoli místa v pokoji.

Cena Best Choice Award získala vynikající pověst v celém odvětví a přitahuje pozornost zainteresovaných společnosti z celého světa. Odborníci a vědci z vládních, akademických a průmyslových kruhů se ve velkém počtu účastní výběru a udělují ceny výrobkům, které musí projít nespočtem testů.

Veletrh Computex Taipei 2006, který se koná od 6. do 10. června, představuje pro Asii nejvýznamnější událost v oblasti IT s celosvětovým významem. Stánek společnosti Acer s číslem F137 se nachází v hale 2.

Tiskové zprávy

Diskuse