HP Compaq nx6325 a nová dokovací stanice

14. 6. 2006 12:15    Rubrika: Tiskové zprávy

HP představila vlastnosti nové „all-in-one“ dokovací stanice pro notebooky, poskytující pohodlné sdílení zařízení a dat v sítí a jejich kompletní zálohování/obnovu

HP Compaq nx6325 a nová dokovací stanice

Nová řada notebooků HP přináší menším až středně velkým firmám výhody mobilní dvoujádrové technologie od AMD

Společnost HP dnes představila nový model dokovací stanice 3-v-1 pro notebooky s vlastním síťovým úložištěm dat - NAS (Network Attached Storage) – pro snadné a bezpečné zálohování a obnovu objemného množství dat. Toto robustní zařízení umožňuje rovněž efektivní sdílení uložených dat v síti stejně jako sdílení připojených zařízení. Tento produkt je primárně určen pro přenosné počítače užívané v podnikové sféře.

Novinkou je ale také výkonný notebook HP Compaq nx6325, sloužící jako malá kancelář v menších a středně velkých firmách. Ten za dostupnou cenu splní i ty nejnáročnější požadavky uživatelů, díky osvědčené dvoujádrové technologii od společnosti AMD.

“Zejména menší a středně velké podniky jsou neustále expandující cílovou skupinou, která zvyšuje poptávku na trhu s mobilními produkty,” říká Alberto Bozzo, viceprezident a hlavní manažer pro Komerční produkty, divize Osobní systémy, HP EMEA. “Díky kombinaci celé řady inovačních a cenově dostupných technologií nabízí společnost HP jedinečná řešení, jenž jsou charakteristická velice příznivým poměrem cena/výkon a nevídaně bohatými možnostmi konektivity. To celé přináší menším až středně velkým firmám značnou přidanou hodnotu v podobě úspor nákladů vynaložených jinak do nezbytné modernizace vlastní IT infrastruktury.”

Dokovací stanice HP 3-v-1 NAS – mobilní kancelář se „vším v jednom“
Nová dokovací stanice HP 3-v-1 s integrovaným síťovým úložištěm dat NAS přináší uživatelům mobilních zařízení to, co bylo doposud dostupné pouze u stolních počítačů. Vysoce odolné provedení ochrání data na cestách, zatímco tvorba záloh a obnovování systému doznalo značného zrychlení a zjednodušení stejně jako např. konfigurace sdílení dat a připojených zařízení v síti. Toto řešení umožňuje uživatelům mít informace na dosah tehdy a tam, kde je jich skutečně zapotřebí.

Společnost HP prostřednictvím tohoto produktu vnáší do sféry mobilních počítačů několik klíčových prvků převzatých z desktopových stanic. Uživatel tento přechod nejlépe rozpozná po stránce ergonomické a stránce rozšiřitelnosti, které v sobě zahrnují jak pokročilou replikaci portů, správu kabeláže či vlastní bezpečnostní systém, tak i vysokou rozmanitost podporovaných konektorů. Síťové USB 2.0 rozhraní reprezentované dvěma konektory umožňuje snadné a bezpečné připojení externích periferií jako jsou tiskárny, skenery, digitální fotoaparáty či celou řadu jiných zařízení a v rámci toho umožňuje sdílení takto připojených zařízeních napříč celou sítí stejně jako sdílení dat uložených na svém vnitřním pevném disku. Tento produkt však obsahuje dalších 6 USB 2.0 portů pro offline připojení periferií. Nechybí ani čtečka karet typu ExpressCard a šachta na připojení zařízení standardu MultiBay II, což dohromady tvoří velice silný potenciál pro budoucí využití.

Integrovaný pevný disk, připojený přes rozhraní SATA I, má kapacitu 160 GB a je přístupný stejně jako kterýkoliv externí síťový disk, což umožňuje spolehlivé a zabezpečené zálohování jakož i případnou obnovu poškozených dat a samozřejmě také jejich sdílení v síti.

Zálohovací software HP’s Backup and Recovery Manager je jednoduchý na ovládání, přičemž je velmi bohatý na možnosti nastavení parametrů zálohování i obnovy dat. Tato aplikace se sama postará o to, aby se důležitá data ze systému nikdy trvale neztratila a k těmto účelům dokáže inteligentně využít momentů nečinnosti systému. Naproti tomu aplikace NAS Configuration Utility umožňuje uživateli snadno navolit specifikace ohledně síťového sdílení dat.

Vysoká úroveň kompatibility s naprostou většinou notebooků značky HP a k nim náležícího příslušenství náležitě doplňuje přednosti této stanice o takřka neomezený rozsah použití, zatímco uživatel má jistotu trvale bezproblémového chodu.

Notebook HP Compaq nx6325
Navržen pro potřeby menších až středně velkých podniků, notebook HP Compaq nx6325 je zařízením vysoké přidané hodnoty využívající předností mobilních dvoujádrových technologií AMD Turion™ 64 X2 a AMD Mobile Sempron™.

Síla výkonných dvoujádrových procesorů AMD se projeví zejména v situacích, kdy uživatel provozuje více na sobě nezávislých aplikací současně. Jádra si jednoduše rozdělí úlohy a několik procesů najednou tak zpracují takřka ve stejném čase jako každý jednotlivě. V případě chodu jediné aplikace se k dosažení vyššího výkonu přepokládá její programová optimalizace pro dvě jádra.

Vyvážen po stránce mobility i produktivity, tento lehký a tenký přenosný počítač rovněž poskytuje širokou škálu řešení konektivity, rozšířenou výdrž baterií, novou generaci grafických čipů ATi a také vylepšené možnosti spolupráce s dokovací stanicí.

Volitelná dvouvrstvá DVD+/-RW vypalovací mechanika dokáže zapsat až 9.4 GB dat na odpovídající DVD médium a díky podporované technologii LightScribe umožňuje potisknout médium uživatelem vytvořenými popisky či obrázky přímo vypalovacím laserem. Pouze stačí médium otočit.

Notebook nx6325 obsahuje dále čtečku karet s podporou sedmi nejrozšířenějších formátů. Mimořádně bohatý je na možnosti rozšíření o bezpečnostní prvky. Jeho volitelnou součástí je čtečka otisků prstů a některé verze mají navíc implementovanou technologii TPM 1.2 (Trusted Platform Module), která zajišťuje absolutní ochranu před neoprávněným fyzickým zcizením dat, např. při krádeži zařízení (tyto verze jsou v současné době dostupné pouze na americkém trhu). Alternativně si lze také nechat integrovat čtečku karet typu Smart Card. Jedná se o nezfalšovatelné čipové karty s vlastním mikroprocesorem, které jsou určeny k uchovávání certifikátů a soukromých klíčů a k provádění šifrovacích operací využívajících veřejný klíč, k nimž patří ověřování, digitální podepisování a výměna klíčů.

Zvláštní případ zabezpečení představuje systém HP Mobile Data Protection System, který chrání celé zařízení a uložená data před silnými nárazy, otřesy i škrábancům, díky ochranným vrstvám na povrchu. Patřičnou ochranou je vybavena rovněž klávesnice, která je lépe odolná vůči vylití nápojů či zanesení nečistot.

Tiskové zprávy

Diskuse