Acer Aspire 9800 - 20 palců LCD

20. 6. 2006 13:06    Rubrika: Tiskové zprávy

Acer představuje Aspire 9800. Vynikající multimedia a zábava na 20“ notebooku

Acer Aspire 9800 - 20 palců LCD

Společnost Acer, vedoucí dodavatel notebooků v oblasti EMEA, tzn. v Evropě, na Středním východě a v Africe (zdroj: údaje firmy Gartner za 4. čtvrtletí 2005), představila notebook nové řady Aspire 9800 s jedinečným LCD displejem s úhlopříčkou 20“, vysokým výkonem, funkčností a flexibilitou, který je schopen konkurovat těm nejlepším stolním osobním počítačům.

Notebook Aspire 9800, který je založen na platformě Intel Centrino Mobile Duo, využívá jedinečnou technologii Acer Empowering spolu se sadou programů Acer Arcade určenou pro zábavu. Jako neobyčejně univerzální systém zaručuje skutečně jedinečný audiovizuální zážitek: umožňuje sledovat digitální televizi na počítači, vybaveném integrovaným analogovým a digitálním televizním tunerem, a nabízí špičkovou video a hlasovou IP komunikací díky vestavěné kameře Acer Orbicam.

Audiovizuální zážitek, který vás pohltí
Největší dostupný displej, jakým může být notebook v současné době vybaven - barevný TFT LCD displej Acer 20.1" CrystalBrite (WSXGA+ s rozlišením 1680 x 1050) s technologií Acer CrystalBrite, která zaručuje optimální svítivost za všech světelných podmínek - spolu se špičkovou grafickou kartou NVIDIA GeForce Go 7600 s vyhrazenou 256MB videopamětí dokazují, že notebook Aspire 9800 může nabídnout úchvatný multimediální zážitek. Navíc rozhraní DVI-D zajišťuje rychlejší zobrazení ve vyšší kvalitě, a tedy nabízí dokonalejší zážitek při sledování videa s vyšším rozlišením na externích monitorech.

Vestavěné 3W reproduktory a 4W subwoofer spolu s technologií Dolby Digital Live zaručuje realistický a zcela jedinečný zvuk a navíc umožňuje připojit počítač jediným digitálním rozhraním k audio/video přijímači s podporou Dolby Digital nebo digitálním reproduktorům, a tedy není nutné používat nejrůznější kabely, přičemž je současně zaručena vysoká kvalita audiosignálu bez rušení.

K ovládání všech multimediálních funkcí stačí sedm kláves Acer Media, které mají zrcadlový povrch a jsou opatřeny svíticími diodami LED: Acer Arcade, zvýšení a snížení hlasitosti, předcházející, následující a přehrávání/pauza nabízejí pohodlné ovládání veškerých multimediálních funkcí jedním tlačítkem.

Pevný disk s více než dostatečnou kapacitou až 240GB splňuje nároky uživatelů na ukládání multimediálních souborů. Nabídka optických mechanik umožňuje zvolit vynikající štěrbinovou mechaniku DVD-Super Multi double layer anebo HD-DVD. Počítač je dále vybaven čtečkou paměťových karet typu „5 v 1“ s podporou nejběžnějších formátů pro snadný a rychlý přenos dat.

Digitální televize
Aspire 9800 nabízí jednoduchý přístup k interaktivnímu světu pozemní digitální televize. Hybridní televizní tuner pro příjem analogového i digitálního signálu umožňuje snadno zvolit analogové i digitální vysílání zapojením kabelu do příslušného portu notebooku. Sada multimediálního software Acer Aspire Arcade pomáhá uživatelům zobrazovat a přepínat kanály na přehledném rozhraní se snadným ovládáním, jakož i zvolit optimální videorežim s technologiemi Acer CinemaVision a Acer ClearVision, které zaručují dokonalé podání obrazu.

Špičková video a hlasová IP komunikace
Vybrané modely počítače Aspire 9800 jsou dodávány se šikovným telefonem VoIP Bluetooth. Pokud Acer VoIP Bluetooth zasunete do slotu pro PC Card, zařízení se automaticky začne dobíjet, avšak může se používat i jako běžný mobilní telefon připojený k notebooku prostřednictvím rozhraní Bluetooth. Navíc ho lze položit na stůl či na jakoukoli plochu a používat ho jako hlasitý telefon, a tedy můžete jednoduše komunikovat a současně pracovat na osobním počítači.

Aspire 9800 je vybaven pro videokonference kamerou Acer OrbiCam s rozlišením 1,3 megapixelů, která je umístěna v horní části LCD panelu.

Komplexní nástroje pro komunikaci a usnadnění práce
Aspire 9800 je dodáván s komplexními funkcemi pro připojení k pevné i bezdrátové síti, které zaručují spojení na jakémkoli místě: WLAN (s řešením Acer InviLink 802.11b/g Wi-Fi CERTIFIED a podporou bezdrátové technologie Acer SignalUp), WPAN s vestavěným modulem Bluetooth 2.0, připojení kartou Gigabit Ethernet k LAN a standardní připojení vestavěným modemem 56K ITU V.92.

Všechny funkce notebooků lze efektivně spravovat pomocí technologie Acer Empowering, což je rozhraní s intuitivním ovládáním, které umožňuje uživateli snadno ovládat zabezpečení notebooku, výkon, nastavení a komunikaci jediným stisknutím tlačítka Empowering.

Notebooky řady Acer Aspire 9800 jsou dodávány s předinstalovaným operačním systémem Microsoft® Windows® XP Home Edition nebo Microsoft® Windows® Media Center Edition. V počítači je dále nainstalován software Adobe Reader, Norton AntiVirus a CyberLink PowerDVD nebo CyberLink Power Producer, Acer GridVista a sada programů Acer Arcade.

Na všechny notebooky Acer je poskytována standardně jednoletá carry-in záruka (mezinárodní záruka ITW). Záruka může být prodloužena na tři roky službou AcerAdvantage NewEdition, která se vztahuje i na náhodné poškození notebooku.

Technické údaje Aspire 9800

Operační systém Originální Microsoft® Windows® XP Home Edition (Service Pack 2)

Originální Windows® XP Media Center Edition 2005 (Rollup 2)

Platforma Technologie Intel® Centrino™ Duo Mobile

Procesor Intel® Core® Duo (2 MB L2 cache, 667 MHz FSB)

Čipset Mobile Intel® 945GM Express

Bezdrátové síťové připojení Intel® PRO/Wireless 3945ABG

Systémová paměť Až 2GB paměť DDR2 667 MHz, možnost rozšíření na 4 GB dvěma moduly soDIMM (podpora technologie dual-channel)

Displej 20.1" WSXGA+ s rozlišením 1680 x 1050 pixelů a 6 lampami

TFT LCD, Acer CrystalBrite™ s vysokou svítivostí 300 nit, s programem Acer GridVista™ pro podporu současného zobrazení aplikací v několika oknech

Typicky 16 ms při zapnutí/vypnutí a průměrná doba odezvy šedá-šedá 8 ms

16.7 milionů barev (20.1" LCD model)

Televizní tuner Volitelný televizní tuner Acer:
Analogový televizní tuner s hardwarovou podporou MPEG-2
Digitální a analogový televizní tuner s hardwarovou podporou MPEG-2
Digitální a analogový hybridní televizní tuner s hardwarovou podporou MPEG-2
Analogový televizní tuner podporuje mezinárodní normy analogového televizního vysílání (NTSC/PAL/SECAM)
Podpora standardu digitálního televizního vysílání DVB-T (Digital Video Broadcasting Terrestrial) (6 MHz až 8 MHz)
Vstupy/výstupy na televizním tuneru:
Konektor RF pro připojení kabelu digitální/analogové televizní antény

Port AV-in pro vstup audio/video/kompozitního signálu/ S-Video/Line-in
Kabelový televizní tuner:
Kabel NTSC/PAL pro digitální/analogovou televizi, konvertor portu PAL/SECAM na NTSC
Kabel mini DIN: Konektor RCA a port S-Video pro vstupní audio/videosignál
Anténa Acer DVB-T (příjem UHF/VHF) s podporou technologie Acer SignalUp™

Grafika NVIDIA® GeForce® Go 7600 s externí 256MB pamětí GDDR2 VRAM
nebo
NVIDIA® GeForce® Go 7300 s pamětí až 256 MB TurboCache™ (vyhrazená paměť 128 MB GDDR2 VRAM, sdílená systémová paměť až 128 MB)

Podpora WMV HD, hardwarová akcelerace MPEG-2 s vysokým rozlišením, integrovaný HDTV kodér, dual-link DVI, Microsoft® DirectX® 9.0, Shader Model 3.0, technologie OpenEXR High Dynamic Range (HDR), NVIDIA® PowerMizer® 6.0 a PCI Express®
Podpora dvou displejů
Hardwarová podpora MPEG-2/DVD;
Podpora S-video/TV-out (NTSC/PAL)
DVI-D (digitální videorozhraní) s podporou HDCP (High-bandwidth Digital Content Protection)
Technologie Acer CinemaVision™ (Acer Arcade™);

Technologie Acer ClearVision™ (Acer Arcade™);

Audio Audiosystém s vestavěnými 3W reproduktory a jedním 4W subwooferem
Dolby Digital Live and DTS Neo: Podpora osobního počítače
Podpora zvuku Intel® High Definition
Podpora S/PDIF (Sony/Philips Digital Interface)2 pro připojení digitálních reproduktorů
Kompatibilní se Sound Blaster Pro™ a MS-Sound

Dva zabudované stereofonní mikrofony
Paměťová kapacita Až dva pevné disky 80/100/120 GB Serial ATA

Podpora software RAID 0
Optická mechanika Štěrbinová mechanika 8x DVD-Super multi double-layer
Čtečka paměťových karte typu „5 v 1“ s podporou Secure Digital (SD), MultiMediaCard (MMC), Memory Stick® (MS), Memory Stick PRO™ (MS PRO), xD-Picture Card™ (xD)
Komunikace Acer Video Conference s protokolem Voice and Video over Internet Protocol (VVoIP) s podporou Acer OrbiCam™ a volitelným telefonem Acer Bluetooth® VoIP
CMOS kamera Acer OrbiCam™ 1,3 megapixelů s následujícími vlastnostmi:
možnost otočení o 30° do ergonomické polohy
technologie Acer VisageON™
technologie Acer PrimaLite™

WLAN: Dvoupásmové spojení 802.11a/b/g ve třech režimech, řešení Wi-Fi CERTIFIED™, podpora bezdrátové technologie Acer SignalUp™

WPAN1: Bluetooth® 2.0+EDR (Enhanced Data Rate)
Lokální síť: gigabitový Ethernet, Wake-on-LAN ready;
Modem: 56K ITU V.92 s homologací; Wake-on-Ring ready
Rozměry a hmotnost 475 (š) x 352 (h) x 61,8 (v) mm
18,7 x 13,9 x 6,10“
Model 20.1" LCD:
7.8 kg (17.19 lbs.) s TV tunerem a druhým pevným diskem
7,7 kg (17.19 lbs.) bez TV tuneru a druhého pevného disku
Napájení Standard řízení spotřeby ACPI 3,0.: Podpora úsporných režimů Standby a Hibernation
71W 4800 mAh Li-ion baterie (osmičlánková):

výdrž baterie 2 hodiny bez televizního tuneru
výdrž baterie 1,5 hodiny s televizním tunerem
Technologie Acer QuicCharge™ :
nabití baterie na 80 % baterie za 1 hodinu nabíjení
rychlonabíjení dvě hodiny při vypnutí notebooku
nabíjení za provozu 2,5 hodiny
Třípólový 135W síťový adapter (811 g s napájecí šňůrou)
Speciální klávesy a ovládací prvky Klávesnice se 105/106 klávesami, klávesy pro ovládání kurzoru uspořádané do tvaru obráceného “T”, mezinárodní jazyková podpora, minimální zdvih klávesy 2,5 mm,
Ukazovací zařízení se čtyřsměrnou rolovací klávesou,
12 funkčních kláves; čtyři kurzorové klávesy; dvě klávesy Windows®; ovládání horkými klávesami, číslicové klávesy; mezinárodní jazyková podpora
Čtyři spouštěcí tlačítka: Empowering, e-mail, internet a jedno uživatelsky programovatelné tlačítko
Sedm mediálních kláves: Acer Arcade, zvýšit/snížit hlasotos, předcházející, následující, přehrávání/pauza, zastavení
Čtyři přední svíticí diody LED: Napájení, baterie, WLAN, Bluetooth®
Dva spínače s LED diodou na přední straně: WLAN a Bluetooth®
Prvky pro dálkové ovládání Acer1:
Acer Arcade™ (48 kláves)
Windows® Media Center Edition (využívá externí USB rozhraní CIR)
Rozhraní Slot pro ExpressCard™/54

Slot PC Card (jeden typu II)
Čtečka paměťových karet typu “5 v 1” (SD/MMC/MS/MS PRO/xD)
Čtyři porty USB 2.0
Port DVI-D s podporou HDCP
Port IEEE 1394
Infračervený port (CIR)
Rychlý infračervený port (FIR)
Port pro připojení externího displeje (VGA)
Port AV-in1
Port S-video/TV-out (NTSC/PAL)
Konektor pro připojení sluchátek/reproduktoru/line-out s podporou S/PDIF
Konektor pro připojení mikrofonu
Konektor line-in
Port Ethernet (RJ-45)
Port modemu (RJ-11)
Konektor pro připojení síťového adaptéru.
Port pro připojení televizní antény (typ SMB)
Paralelní port
Sériový port
Software Technologie Acer Empowering (Acer eDataSecurity / eLock / ePerformance / eRecovery / eSettings / eNet / ePower / ePresentation Management)
Acer GridVista™1
Acer Arcade™
Acer Launch Manager
Norton AntiVirus™
Adobe® Reader®
CyberLink® PowerProducer™
NTI CD-Maker™
Volitelné vybavení Telefon Acer Bluetooth® VoIP
Paměťové moduly soDIMM 512 MB, 1 nebo 2 GB DDR2 667 MHz

Osmičlánková baterie Li-ion
Třípólový 135W síťový adaptér
Externí disketová mechanika USB
Záruka Jednoletá mezinárodní záruka (ITW)

Tiskové zprávy

Diskuse