BenQ DW1670 - DVD vypalovačka na 3 formáty

21. 6. 2006 11:25    Rubrika: Tiskové zprávy

Nejrychlejší zápis, nejrychlejší čtení a všechny tři DVD formáty v nové vypalovačce BenQ

BenQ DW1670 - DVD vypalovačka na 3 formáty

Společnost BenQ představuje nejnovější přírůstek v portfoliu svých optických mechanik. Jedná se o model DVD čtecí a zapisovací jednotky, která pracuje s disky v nejvyšších rychlostech a usnadňuje tak vaši práci. Vypalovačka s označením DW1670 je schopna zapisovat na všechny tři DVD formáty, i dvouvrstvé disky a je vybavena technologií DCS (Dual Cooling System) pro zajištění bezproblémového chodu všech vykonávaných operací.

Právě DCS je jednou ze zásadních technologií, která se stala u BenQ optických mechanik standardem. DCS operuje se dvěma funkcemi, první je ADCS (Anti-Dust Cooling System) sloužící k chlazení mechaniky a její ochraně před všudypřítomnými částicemi prachu. Druhou funkcí je AFCS (Air Flow Cooling System) mající na starost cirkulaci vzduchu v mechanice, a tím pádem i aktivní ochranu před přehřátím při vysokorychlostním zapisovaní optických disků. Tyto funkce plně zabezpečují ochranu mechaniky před teplem a prachem, které by ji mohly poškodit.

V oblasti rychlosti čtení a zapisování patří DW1670 k absolutní špičce na trhu. Podporuje čtení i zápis DVD+R/+RW, DVD-R/-RW, DVD-RAM i DVD+R DL a DVD-R DL. Na CD-R/RW nebylo samozřejmě zapomenuto také. Nyní k rychlostem zápisu. Na DVD+R/-R lze vypalovat data až 16násobnou rychlostí, přepis probíhá u DVD+RW 8násobně, u DVD-RW 6násobně. DVD-RAM, na které stačí data jen přetahovat bez nutnosti použít k zápisu jakýkoliv další program, je vypalována až 5násobnou rychlostí. Dvouvrstvé disky už také vypálíte během pár minut, na DVD+R DL je možné zapisovat až 8násobnou rychlostí, na DVD-R DL potom 4násobnou. U klasického CD jsou čísla následující, zapisovatelný disk je vypalován až 48násobnou rychlostí a přepisovatelný 32násobnou. Čtení probíhá u DVD ve stejné rychlosti jako zápis DVD+R/-R, u CD tomu není jinak. Přístupové doby k DVD i CD jsou 120 ms.

Mechanika BenQ DW1670 je dodávána ve stříbrném a černém provedení. Záleží jen na vás, jakou si vyberete, jaká se více hodí do vaší PC skříně. Ostudu vám ale určitě dělat nebude, neboť je perfektně navržena a působí velice elegantně. A pokud si nepotrpíte příliš na vzhled, možná vás ke koupit přesvědčí třeba to, že má DW1670 úložiště pro optické disky v černé barvě, což zlepšuje kvalitu čtení i zápisu disků.

Tiskové zprávy

Diskuse