BT Albacom a CNIPA - připojení veřejné správy

22. 6. 2006 10:03    Rubrika: Tiskové zprávy

BT Albacom a CNIPA (italské Národní IT Centrum pro Veřejnou Správu) podepsaly klíčový kontrakt na zavedení Systému pro připojení veřejné správy (Public Connectivity System - SPC), největší veřejné telekomunikační infrastruktury, která byla kdy v Itálii provozována.

BT Albacom vyhrál společně s třemi dalšími italskými operátory tendr na vytvoření „digitální dálnice“, která propojí centrální a místní úřady veřejné správy. Čtyři vítězové tendru vytvoří infrastrukturu pro propojení svých sítí se sítí italské veřejné správy.

Podíl BT na kontraktu činí 25 procent, přičemž tato část dodávky má celkovou hodnotu více než 100 milionů Euro během následujících pěti let a pokrývá klíčové úřady jako například Ministerstvo spravedlnosti, Ministerstva zemědělství a životního prostředí, obrany a zahraničního obchodu a turistiky a jejich příslušné agentury.

Livio Zoffoli, prezident CNIPA, řekl: „Místní a centrální úřady budou moci poprvé spolupracovat prostřednictvím jediné integrované sítě. To jim umožní zavést inovativní nové služby, ze kterých budou profitovat občané a zlepšit jejich spolupráci souběžně se snížením nákladů na připojení. SPC vzniklo díky plnému zapojení všech italských úřadů veřejné správy a spolupráci největších telekomunikačních operátorů, působících v Itálii.“

Fran\xE7ois Barrault, prezident BT International, řekl: „To, že se nám podařilo získat důvěru CNIPA a italských úřadů veřejné správy, považuji za další skvělý výsledek činnosti BT v Itálii. Od chvíle, kdy jsme před 16 měsíci dokončili akvizici společnosti BT Albacom, šel náš italský tým, vedený generálním ředitelem Corrado Sciollou od úspěchu k úspěchu, což vedlo k posílení schopnosti BT poskytovat svoje služby v globálním měřítku, k vysokému dvoucifernému růstu společnosti v zemi a k podpisu řady významných kontraktů, jako například dohody o outsourcingu služeb pro Fiat v hodnotě 450 milionů Euro loni v březnu. Je to další potvrzení úspěšnosti naší strategie přesně zaměřených akvizic.“

Informace o BT
BT je jednou z vedoucích světových společností zajišťujících komunikační řešení a služby ve 170 zemích. Hlavní oblasti aktivit BT zahrnují síťové služby v oblasti IT, místní, národní a mezinárodní telekomunikační služby, služby s přidanou hodnotou v oblasti broadbandového připojení a internetové produkty a služby. BT se skládá z následujících čtyřech hlavních společností: BT Global Services, Openreach, BT Retail and BT Wholesale.

V účetním období, které skončilo 31. března 2006 dosáhlo BT tržeb ve výši 19,514 miliardy liber se ziskem před zdaněním ve výši 2,040 miliardy liber.

Společnost British Telecommunications plc (BT) je stoprocentně vlastněna společností BT Group a zahrnuje v podstatě veškeré podnikatelské aktivity a aktiva BT Group. BT Group plc je kotována na burzách cenných papírů v Londýně a v New Yorku.

Tiskové zprávy

Diskuse