Belgacom ICS a Siemens - evropská optická síť

26. 6. 2006 19:06    Rubrika: Tiskové zprávy

Belgacom ICS ve spolupráci se Siemens buduje první optickou síť nové generace na evropském kontinentu

Společnost Siemens spolupracuje s firmou Belgacom ICS (International Carrier Services) na vývoji první telekomunikační sítě založené na technologii ROADM (Reconfigurable Optical Add & Drop Multiplexer) na území kontinentální Evropy. Tento inovativní koncept nejen zvyšuje flexibilitu a celkovou kvalitu sítě, ale zároveň zkracuje lhůty pro přidělování přenosových kanálů a výrazně snižuje náklady. Nová optická síť (PEN4FUTURE) propojí 16 evropských telekomunikačních uzlů a umožní společnosti Belgacom ICS nabídnout svým zákazníkům přenosovou kapacitu o vlnové délce až n-krát 40 Gigabitů za vteřinu.

Projekt PEN4FUTURE je založen na platformě Siemens Surpass hiT 7500, moderním řešení umožňujícím optický transport aplikací v regionálních i dálkových sítích prostřednictvím flexibilní architektury DWDM (Dense Wavelength Division Multiplexing). Mezi hlavní přínosy této zcela nové technologie pro zákazníky Belgacom ICS patří kvalita, snížení nákladů a flexibilita.

Technologie ROADM s optickými vícestupňovými uzly přináší zákazníkům nejen nové možnosti optické obnovy a ochrany, nýbrž i výrazné snížení provozních a investičních nákladů ve srovnání s technologií DWDM předchozí generace. Plug & play a plně laditelné transpondery pro dálkový provoz navíc zásadním způsobem zkracují lhůty pro zprovoznění systému. Tato technologie rovněž umožňuje společnosti Belgacom ICS poskytovat širokou paletu klientských rozhraní až po nativních 40 Gb/s.
Nová optická páteřní síť Belgacom ICS spojí 16 síťových uzlů v sedmi evropských zemích: Belgii, Francii, Velké Británii, Nizozemí, Německu, Švýcarsku, a později i v Itálii. Uvedení do provozu probíhá od května do srpna 2006.

Christian Unterberger, prezident divize Pevných sítí společnosti Siemens, uvedl: "Velmi nás těší, že jsme předstihli konkurenci při výběru partnera pro projekt, který je první svého druhu na území kontinentální Evropy. Belgacom ICS je ambiciózní mezinárodní operátor a volba společnosti Siemens je důkazem, že naše řešení skutečně nejlépe odpovídá současným požadavkům panevropských síťových operátorů."

Bridget Cosgrave, generální ředitelka Belgacom ICS, k tomu dodala: "Pro Belgacom ICS je velmi důležité nabídnout svým zákazníkům maximálně flexibilní a kvalitní řešení se spolehlivým provozem a krátkými lhůtami pro přidělování přenosových kanálů za nejlepší možnou cenu. Prostřednictvím nové optické sítě společnosti Siemens budeme moci upevnit svou vedoucí pozici na globálním telekomunikačním trhu a získat konkurenční výhodu nasazením nejnovější technologie."

Tiskové zprávy

Diskuse