NETGEAR Powerline HD Ethernet Adapter - 200 Mbps v elektrické zásuvce

26. 6. 2006 19:01    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost NETGEAR uvádí na trh první řešení přenosu dat po elektrických rozvodech s rychlostí 200 Mb/s, určené pro video ve vysokém rozlišení a hry. Technologie rychlého přenosu dat po elektrických rozvodech od společnosti DS2 umožňuje streamování videa ve vysokém rozlišení a audia s vysokou kvalitou v digitálních domácnostech.

NETGEAR Powerline HD Ethernet Adapter - 200 Mbps v elektrické zásuvce

NETGEAR, světový poskytovatel technologicky vyspělých značkových síťových produktů dnes oznámil dostupnost síťového adaptéru 200 Mbps Powerline HD Ethernet Adapter (HDX101) a sady 200 Mbps Powerline HD Ethernet Adapter Kit (HDXB101). Powerline HD Ethernet Adapter umožňuje spotřebitelům jednoduše připojovat k domácí síti osobní počítače, digitální videorekordéry, herní konzole a další zařízení s podporou standardu Ethernet. Adaptér zajišťuje rozvod vysokorychlostního a výkonného širokopásmového spojení za dostupnou cenu v rámci celé domácnosti, aniž by bylo nutné natahovat kabely mezi jednotlivými místnostmi.

Powerline HD Ethernet Adapter společnosti NETGEAR změní libovolnou elektrickou zásuvku ve vysokorychlostní širokopásmovou přípojku sítě Ethernet podporující streaming ve vysokém rozlišení – pro přenos videa, hraní her a přenos hlasu v reálném čase a s vysokou kvalitou. Toto zřízení navíc nabízí integrovanou podporu kvality služeb pro přenos videa (Video Quality of Service = VQoS), zajišťující konzistentní výkon a bezpečnost dosaženou šifrováním – to vše při bezprecedentních rychlostech přenosu dat. Díky tomu lze bez problémů streamovat video s vysokým rozlišením v rámci celé domácnosti. Funkce VQoS zajišťuje upřednostňování přenosů videa před veškerým ostatním síťovým provozem, aby u toků videa s vysokým rozlišením nedocházelo k přerušení kvůli ostatním uživatelům sítě.

„Zaznamenáváme velkou poptávku po této technologii, neboť její jednoduchost je nepřekonatelná,“ uvedl Kartik Gada, manažer produktové řady zařízení zajišťujících konektivitu u společnosti NETGEAR. „Spotřebitelé vyžadují rychlejší, spolehlivější, pohodlnější a méně komplikované širokopásmové spojení v rámci celé domácnosti – spojení, které by podporovalo rostoucí počet aplikací, jako jsou online hry, distribuce audia a streaming videa ve vysokém rozlišení. Všechny tyto aplikace mají přitom enormní nároky na šířku pásma. Ve spolupráci se společností DS2 jsme vyvinuli ideální řešení, jež dovolí úspěšně překlenout mezeru v těch oblastech domácí sítě, které nejsou vhodné k nasazení bezdrátových technologií – aniž by bylo nutné instalovat změť kabelů.“

„Jakožto přední firma na trhu se spotřební elektronikou je společnost NETGEAR dokonalým partnerem, jenž umožní přinést 200Mb/s technologii přenosu dat po elektrických rozvodech společnosti DS2 rostoucímu počtu spotřebitelů, kteří ve svých domovech požadují širokopásmovou konektivitu pro různá zařízení na různých místech,“ prohlásil Jorge Blasco, výkonný ředitel společnosti DS2. „Chtěli jsme spolupracovat se společností NETGEAR, protože se naše strategie shodují – obě naše firmy vyvíjejí maximální úsilí k tomu, aby přinášely ty nejlepší produkty na trhu, a jsou pyšné na to, že dokáží poskytnout jednoduchou, spolehlivou vysokorychlostní konektivitu. Jsme vynikající partneři.“

Sada Powerline HD Ethernet Adapter Kit (HDXB101) sestává ze dvou adaptérů Powerline HD Ethernet Adapter (HDX101), ethernetového kabelu a instalačního CD. Jednoduchým připojením jednoho z elegantních bílých adaptérů Powerline HD Ethernet Adapter ke směrovači a druhého adaptéru k jakémukoli zařízení podporujícímu standard Ethernet – např. k PC, herní konzoli, tiskovému serveru, digitálnímu videorekordéru či připravovanému produktu NETGEAR Digital Entertainer – získají spotřebitelé luxus 200Mb/s rychlosti bez rušení či komplikovaného nastavování. Powerline HD Ethernet Adapter také dokáže urychlit přenos velkých souborů na úložná zařízení v síti, např. NETGEAR Storage Central (SC101) – proti dřívějším produktům pro výstavbu sítí na bázi elektrických rozvodů až 12krát.

Elegantní design adaptéru lze vhodně skloubit s jakoukoli výzdobou interiéru a adaptér nezabírá žádné místo na podlaze ani na stole. Navíc, HDX101 je schopná velmi dobře koexistovat s jinými Powerline technologiemi, což znamená, že uživatelé budou moci i nadále používat stávající – pomalejší zařízení pro základní aplikace a HDX jako exkluzivní okruh pro HD video a hry.

Slovy Nicole Klein, analytičky technologické konzultační skupiny Yankee Group se sídlem v Bostonu: „Cíl další generace technologií pro domácí sítě je dvojí: nabídnout rychlosti podporující zařízení s vysokým rozlišením a zajistit nepřerušované spojení v oblastech, kde je bezdrátové řešení problematické. Díky systémům na bázi elektrických rozvodů s rychlostí 200 Mb/s mohou spotřebitelé streamovat hlas, data, video a herní data v celé domácnosti, a to rychlostmi podporujícími životní styl s vysokými nároky na šířku pásma.“

Powerline HD Ethernet Adapter společnosti NETGEAR s technologií společnosti DS2 je už teď k dostání u hlavních distributorů a na stránkách elektronických obchodů. Doporučená maloobchodní cena sady Powerline HD Ethernet Adapter Kit (HDXB101) obsahující dva přístroje je 5550 Kč (bez DPH). Spotřebitelům, kteří ke své síti chtějí připojit další zařízení, je nabízen i samotný adaptér (HDX101) za doporučenou maloobchodní cenu 2890 Kč (bez DPH).

Tiskové zprávy

Diskuse