IBM poradenství v oblasti výzkumu a vývoje

26. 6. 2006 19:07    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost IBM Global Business Services představila novou poradenskou praxi, která má pomoci společnostem generovat inovace a konkurenční výhodu z výdajů na výzkum a vývoj (R&D).

V rámci poradenské praxe IBM R&D budou konzultanti a výzkumníci IBM spolupracovat s klienty z různých odvětví na optimalizaci pracovišť výzkumu a vývoje s cílem podpořit inovace. IBM provede rozsáhlé analýzy R&D operací svých klientů, vyvine pro ně efektivní podnikové procesy, jež zkrátí cyklus vývoje produktů a jejich uvádění na trh, a na základě očekávaných budoucích technologií a měnící se dynamiky trhu vytvoří plány R&D.

Praxe R&D Management využívá praktické zkušenosti divize IBM Research a integrované organizace vývoje produktů IBM, jeho konzultantů, divizí technologií a intelektuálního majetku.

Konzultanti praxe IBM R&D Management se budou soustředit konkrétně na následující řešení pro klienty:

Transformace a optimalizace R&D – Konzultanti IBM vyhodnotí podnikatelský model výzkumu a vývoje a pomohou jeho manažerům určit oblasti, na které by se mělo oddělení R&D zaměřit z hlediska efektivity, protože budou mít největší dopad na ziskovost a strategickou výhodu. Konzultanti IBM také vytvoří dlouhodobější plán strategie, řízení, vize a realizace výzkumu a vývoje.

Strategie R&D – Konzultanti IBM vyvinou strategie produktů a služeb, podnikatelské a provozní modely (včetně lidských zdrojů, procesů a technologie), které nejlépe propojí výzkum a vývoj s celkovou strategií firmy.

Řízení inovací produktů – Konzultanti IBM provedou strategické vyhodnocení životního cyklu inovací produktů a vytvoří dlouhodobý plán pro zajištění maximální efektivity.

Řízení portfolia – Konzultanti IBM poskytnout strategické a řídící systémy pro nastolení vhodné rovnováhy v produktovém portfoliu společnosti.

Spolupráce – Konzultanti IBM pomohou klientům identifikovat přínosné typy spolupráce a pomohou vytvořit potřebnou strukturu na podporu spolupráce v podnicích a v inovačních sítích.

Vytváření myšlenek – Konzultanti IBM pomohou klientům se strategickými a řídícími systémy, jež mají vytvořit a udržet tok inovativních nápadů. Tyto nápady pak mají být spravovány jako portfolio aktiv.

Dopad budoucích technologií – Konzultanti IBM používají vědeckou metodiku pro posouzení toho, jaké budoucí technologie mohou mít dopad na produktové portfolio dané společnosti. Zároveň poskytnou vedení pro začlenění těchto technologií do budoucích produktů.

Nová poradenská služba bude zpočátku uvedena do praxe v Severní a Jižní Americe a v oblasti Asie a Tichomoří. Do Evropy bude expandovat později v tomto roce.

Tiskové zprávy

Diskuse