Prestigio Digital Media Center

28. 6. 2006 09:28    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Prestigio uvedla na trh Digitální Mediální Centra (DMC) - unikátní zábavní systémy pro digitální domácnost nové generace. Tento nový produkt se v nejbližších dnech objeví na všech partnerských obchodních místech Prestigia ve střední a východní Evropě, na Blízkém východě a v Africe.

Prestigio Digital Media Center

Prestigio Digital Media Center (DMC) je unikátní all-in-one systém. Jeho design spíše připomíná video-rekordér, a nebo DVD přehrávač. Prestigio DMC kombinuje jednoduché ovládání domácího audio-video zařízení s všestranností a vysokým výkonem domácího počítače.

“Prestigio Digital Media Center je univerzálním zařízením předurčeným stát se srdcem digitální domácnosti, poskytujícím jednotný zdroj domácí zábavy. Představte si všechna svá digitální média - filmy a video, hudbu, televizi, fotky nebo internet sloučené do jednoho jediného zařízení, přístupného prostřednictvím dálkového ovladače a bezdrátové klávesnice. Stačí, aby jste připojili DMC k jakémukoliv displeji a zvukovému systému, pohodlně se usadili a vzápětí se ponořili do světa moderních multimédií,“ řekl Martin Zeman obchodní a marketingový ředitel společnosti Prestigio.

Produktová řada Prestigio DMC je na českém a slovenském trhu zastoupena dvěma sériemi: hi-endovou - Ermitage 7xx a low-endovou - Adelante 3xx. První dva modely, které budou uvedeny na trh jsou Ermitage 732 a Adelante 364. Oba modely poběží na operačním systému Microsoft® Windows XP Media Center Edition 2005 v české verzi. Díky tomuto operačnímu systému může uživatel pouhým stlačením jediného tlačítka vychutnávat all-in-one digitální zábavu: stahovat a poslouchat hudbu, sledovat video, surfovat na internetu, hrát hry, vypalovat a přehrávat DVD, sledovat digitální televizi, zastavovat a nahrávat živé TV vysílání, organizovat své digitální fotografie, a ještě mnohem více. Vše samozřejmě v pohodlí svého křesla.

Vysoký výkon a zážitek z HD videa
Vysoký výkon nového produktu je zaručen díky bohaté hardwarové a softwarové výbavě. Video systém DMC přináší skvělý zážitek z hi-definition videa, dech beroucího hraní či prvotřídního zobrazování obrázků. Široké jsou rovněž možnosti nastavení zobrazování.

TV-tuner s rozšířenými funkcemi nahrávání
Mezi nejatraktivnější vymoženosti nového Prestigio DMC patří TV tuner. Ten nabízí rozšířené možnosti nahrávání a těží z technologie zabudovaného pevného disku. DMC umožňuje uživateli vychutnávat funkci TimeShift, díky níž je možno kdykoliv zastavit a sledovat jakýkoliv TV přenos od jakéhokoliv okamžiku, během sledování a nahrávání reálného („živého“) přenosu. Díky této funkci uživatel už nikdy nezmešká ty nejlepší akce z žádného fotbalového Mistrovství světa nebo scény ze svého oblíbeného seriálu. Pokud bude muset odejít od právě sledovaného TV programu, nic se neděje, stačí stisknout jedno tlačítko - Pause - na Prestigio DMC a až se vrátí, stiskne zase Play a může dále sledovat program od momentu, ve kterém ho opustil.

TV tunery použité v DMC jsou optimalizovány na různé přenosové TV standardy. K dispozici budou tunery analogové i digitální, s podporou DVB-T i DVB-S standardů (digitální, terestriální a satelitní vysílání). Zákazníci si mohou zvolit také duální TV tuner, který jim umožní sledování a nahrávání dvou programů současně.

Univerzální možnosti spojení
Prestigio DMC nabízí skutečně široké možnosti připojení a rozšíření, což jim umožňuje snadné propojení s jakýmkoliv analogovým či digitálním multimediálním zařízením jako jsou: televizory (S-Video, SCART), LCD monitory (VGA, DVI), digitální videokamery (DV), video rekordéry (S-Video), digitální fotoaparáty (USB), audio výbava (7.1 kanálový prostorový zvuk prostřednictvím S/PDIF), herní konzole, osobní počítače, tiskárny atd. Možné je připojení jak pomocí propojovacích kabelů, tak i bezdrátově. Navíc, tyto modely jsou vybaveny DVD-RW mechanikami, umožňujícími snadné přehrávání a nahrávání jakéhokoliv mediálního obsahu a dále dnes neodmyslitelnými čtečkami paměťových karet 5v1.

Naprosto tichý chod
Při vývoji nových Prestigio Digital Media Center byla velká pozornost věnována také minimalizaci hlučnosti a zbytkového tepla, což jsou klíčové parametry pro domácí AV zařízení.

Na všechny modely Prestigio Digital Media Center je poskytována 2 letá mezinárodní záruka.

Technické parametry:
Ermitage 732
- Komplexní multimediální zařízení, určené pro nasazení v obývacím pokoji
- Postaveno na výkonné multimediální platformě Intel® ViivTM
- Nabízí výkon dvoujádrového procesoru
- Podpora chipsetu Intel® 945G Express
- Běží na Microsoft Windows XP Media Center Edition 2005 CZ
- Skutečné rozměry Hi-Fi zařízení
- Sledování TV a nahrávání s funkcí Time Shift
- FM rádio, poslech a nahrávání
- Přímé připojení k domácímu kinu pomocí 7.1 analogových a digitálních (S/PDIF) audio výstupů
- Nízká hlučnost a tepelné vyzařování
- LAN připojení
- Dálkové ovládání a bezdrátová klávesnice s joystickem
- Konektory pro možné připojení většiny multimediálních zařízení (včetně SCART a DVI rozhraní)
- Čtečka paměťových karet 5v1

Adelante 364
- Rozměry tenkého DVD zařízení
- Procesor AMD Athlon 64 3200+
- Běží na Microsoft Windows XP Media Center Edition 2005 CZ
- Vše v jednom - nahrávání a přehrávání médií, hraní, výkon klasického počítače a snadná komunikace s okolním světem
- Sledování TV a nahrávání s funkcí Time Shift
- FM rádio, poslech a nahrávání
- Přímé připojení k domácímu kinu pomocí 7.1 analogových audio výstupů
- Nízká hlučnost a tepelné vyzařování
- LAN připojení
- Dálkové ovládání a bezdrátová klávesnice s joyistickem
- Konektory pro možné připojení většiny multimediálních zařízení

Doporučené ceny pro EU bez DPH:
PDMC Ermitage 732 – 1020 Euro (Intel® Pentium 4® D930, 3,0 GHz, 512 MB, 250 GB)
PDMC Adelante 364 – 720 Euro (AMD Athlon™ 64 Procesor 3200+, 2,0 GHz, 512 MB, 250 GB)

Tiskové zprávy

Diskuse