Intel prodává sekci komunikačních a aplikačních procesorů

28. 6. 2006 09:21    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Marvell Technology Group, Ltd. a Intel Corporation dnes ohlásily podepsání dohody o prodeji podnikání v oblasti komunikačních a aplikačních procesorů společnosti Intel firmě Marvell za cenu 600 milionů dolarů plus odhadní cenu vybraných pasiv. Připravovaná obchodní transakce zajistí společnosti Marvell silnou přítomnost na rostoucím trhu procesorů v tzv. smart, tj. inteligentních kapesních zařízeních.

Společnosti Intel prodej zase umožní lepší zaměření investic na hlavní oblasti podnikání, včetně vysoce výkonné a energeticky úsporné architektury procesorů Intel a rozvíjejících se technologií pro přenosné počítače, jako jsou širokopásmové bezdrátové technologie Wi-Fi a WiMAX. Uzavření celé transakce se předpokládá v horizontu čtyř až pěti měsíců a podléhá schválení regulačních orgánů a dalším obvyklým náležitostem.

Sekce komunikačních a aplikačních procesorů společnosti Intel se věnuje vývoji a prodeji procesorů pro kapesní zařízení, včetně tzv. smart, tj. chytrých telefonů a PDA organizérů. Mezi tyto procesory patří modely postavené na technologii Intel® Xscale, včetně komunikačního procesoru Intel® PXA9xx, kódově označovaného „Hermon“, který je pužit v zařízení Research in Motion (RIM) Blackberry* 8700. Aplikační procesor Intel PXA27x, kódově označovaný „Bulverde“ se používá v chytrých telefonech Palm Treo*, Motorola Q* a dalších zařízeních.

Tiskové zprávy

Diskuse