SONY VAIO pro léto 2006

29. 6. 2006 11:18    Rubrika: Tiskové zprávy

Klíčové řady produktů VAIO byly pro nabídku léta 2006 inovovány. Profesionálům jsou v nabídce určeny modely řady SZ2HP a SZ2XP, které jsou reinkarnací superbezpečného, superlehkého a ultra přenosného notebooku s tělem z uhlíkových vláken.

SONY VAIO pro léto 2006

„Jako vždy nasloucháme svým zákazníkům a na trh dodáváme přesně to, co potřebují,“ řekl Jun Koyama, IT ředitel VAIO Operations Europe (VOE). „Stavíme na osvědčeném designu, který nám umožňuje každou řadu notebooků zdokonalovat v souladu s požadavky našich zákazníků.“

Modely řady SZ-2

Ultralehké notebooky řady SZ-2 nejsou jen nástroje určené firemním uživatelům. Vyjadřují životní postoj.

Standardem pro oba modely této řady je celý 1 GB operační paměti 533MHz DDR2 SDRAM. Díky vyspělé konstrukci z uhlíkových vláken bylo v případě modelu VGN-SZ2XP možné dosáhnout neuvěřitelně nízké hmotnosti – výjimečných 1,68 kg. Model VGN-SZ2XP je také vybaven jedním z nejtenčích displejů na světě – hloubka je pouhých 4,5 mm. Použitá technologie X-black LCD™ jako vždy zajišťuje kontrastnější obraz, sytější barvy a efektivní snížení odlesků.

Tato působivá kombinace elegance a výkonu je zároveň skvěle zabezpečena. Spojení hardwarové ochrany TPM (Trusted™ Platform Module) a snímače otisků prstů chrání u modelu VGN-SZ2XP data stejně efektivně, jako je uhlíková skořepina chrání fyzicky. Ochrana před poškozením a ztrátou dat je i součástí pevného disku: při pádu automaticky technologie G-Sensor, jíž jsou vybaveny všechny modely, bleskově zaparkuje zapisovací/čtecí hlavy pevného disku.

Nový režim Stamina umožňuje přepínat mezi dvěmi grafickými kartami – mezi integrovanou grafickou kartou Intel, určenou pro každodenní použití a grafickou kartou NVIDIA® GeForce™ Go 7400, která nabízí maximální možný výkon pro přehrávání videa nebo práci ve 3D. Znamená to, že baterie napájí grafickou kartu NVIDIA pouze, když její výkon potřebujete. V závislosti na daném modelu a využití tak lze prodloužit výdrž baterie za hranici šesti hodin provozu.

Skutečná přidaná hodnota s balíčkem Adobe Software
Programové vybavení dodávané s každým modelem VAIO bylo vždy pečlivě voleno tak, aby všem uživatelům pomohlo bezezbytku využívat jeho potenciál. V roce 2006 notebooky VAIO nabízí nejlepší přidanou hodnotu, a to i díky naší spolupráci s předním dodavatelem softwaru, společností Adobe®.

Balíček Adobe Software Inside vám poskytuje nástroje potřebné k ovládnutí umění editace fotografií a videa a vytváření vlastních dokumentů ve formátu PDF, který vám usnadní jejich rozesílání nejen v rámci vašeho podnikání.

Photoshop® Elements 4 obsahuje vše, co potřebujete k editaci, správě a prohlížení vašich snímků. K novým funkcím obsaženým v této verzi patří automatické prohlížení snímků doprovázené komentářem a zvukem, jednodušší úprava pleťových odstínů, snazší retušování a jednoduché propojení s televizorem pro prohlížení snímků.

S Premiere® Elements 2 budete moci vytvářet a editovat videa jako hollywoodský režisér. Mezi špičkové funkce patří snadný import nahrávek v DV přímo do časové osy. S novým programem Media Downloader můžete importovat video, audio a statické snímky doslova z libovolného přístroje – od digitálních fotoaparátů po mobilní telefony. Vytváření vlastních DVD včetně tvorby menu a efektů je snazší a zábavnější. Funkce jako náhled miniatur s efekty zjednodušují a zrychlují editaci více než kdy předtím.

Acrobat® 7.0 Elements je klíčem k vytváření vašich vlastních dokumentů ve formátu PDF. Při vytváření, úpravě a rozesílání spolehlivých a zabezpečených PDF dokumentů po celém vašem firemním prostředí můžete směle kombinovat snímky, grafiku i text.

Dvoujádrové procesory: předzvěst věcí budoucích
Jako mnoho výborných nápadů i dvoujádrový procesor je relativně jednoduchý koncept. Výrobci čipů využili nejnovější technologie a spojil