IBM Rational Software Development Platform

3. 7. 2006 15:55    Rubrika: Tiskové zprávy

Nový software od IBM umožní rychlejší vývoj softwarových řešení pro koncové zákazníky


Nové funkce pomohou společnostem překonat geografické a organizační překážky, které brání inovaci a zvyšují náklady

Společnost IBM ohlásila nový software, který pomůže firmám dodávat na trh rychleji a efektivněji nové produkty, a to díky automatizování procesů vývoje a dodávek softwaru, jež dokáží překonat geografické i organizační překážky.

Nové funkce, integrované do jednotné platformy IBM Rational Software Development Platform (Platforma IBM pro vývoj Rational softwaru), pomohou společnostem překonat překážky ve vývoji tím, že sledují softwarové aktivity napříč celým globálním dodavatelským řetězcem softwaru, a to dokonce i tehdy, jsou-li tyto projekty odvislé od jednotlivých členů týmu nebo pokud závisí na aktivech s vysokou mírou distribuce.

Například v běžném vývojovém cyklu produktu mají jednotlivé týmy na starost určité konkrétní funkce, jako je testování softwaru, vytváření architektury, finalizace kódu. Při manuální komunikaci mezi těmito složkami však často může docházet k omylům, přičemž situace je ještě obtížnější, pokud jsou tyto projektové týmy rozesety po celém světě, mluví jinými jazyky nebo pokud některé z nich nejsou součástí firmy, ale pracují pro společnost externě.

Produkty nové platformy pro racionalizaci vývoje softwaru riziko těchto chyb minimalizují a naopak umožňují vyšší míru inovace díky automatizaci testovacích procesů a podrobnému sledování změn učiněných v softwarovém kódu. To nakonec umožňuje vývojovým, testovacím i produkčním týmům lepší spolupráci a překonání překážek, které stojí v cestě rychlejšímu uvedení produktů na trh, snižování nákladů a snaze dosáhnout vyšší kvality softwaru.

Tyto novinky jsou součástí dlouhodobé strategie společnosti IBM, jež díky Rational řešením významně pomáhá svým zákazníkům při řízení projektů vývoje software a systémů. Společnost IBM byla ostatně nezávislou analytickou agenturou Gartner Inc. vyhlášena globálním leaderem na trhu se softwarem pro vývoj aplikací a správu projektů a portfolia již pátý rok v řadě, a to na základě celkových příjmů z prodeje softwaru v roce 2005. Podle údajů zveřejněných v nezávislé zprávě patřilo společnosti IBM 25,4 procenta trhu, což je více než dvojnásobek oproti nejbližšímu podílu konkurence.

Software IBM pro lepší rozvoj podnikání
S produkty založenými na platformě IBM Rational Software Development Platform přichází společnost IBM na trh softwarem řešením, které umožňuje dokonce i těm nejméně technicky vybaveným exekutivním pracovníkům efektivně řídit chod firmy a dohlížet na to, že podnikatelské cíle jsou plněny, a to dokonce i na úrovni vývoje.

Základem je nový IBM Rational ClearQuest 7, který nabízí efektivní řízení pracovních toků a aktivit, díky nimž firma může sledovat svá aktiva napříč celým vývojovým cyklem. IBM Rational ClearQuest 7 též nabízí přehledné reportování.

Novinkou v tomto řešení je i rozšíření funkčnosti o řízení testování, takže vývojářské týmy teď dostanou k dispozici jedno komplexní řešení pro správu testů, defektů a projektových změn, přičemž zároveň budou moci koordinovat vývoj a provádět testování, jehož se zúčastní několik geograficky disparátních týmů.


Tiskové zprávy

Diskuse