Philips outsourcuje svou komunikační infrastrukturu k BT

12. 7. 2006 14:01    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost BT oznámila podpis smlouvy v přibližné hodnotě 250 milionu EUR s holandským elektrotechnickým gigantem, společností Philips. V rámci této smlouvy Philips outsourcuje k BT svou komunikační infrastrukturu ve více než 40 zemích regionu Evropa, Střední Východ a Afrika (EMEA), celosvětovou komunikační infrastrukturu a služby pro globální přístup k datům.

Podle podmínek smlouvy BT převezme správu služeb pro přenos dat (založené na technologii MPLS) společnosti Philips v regionu Evropa, Střední Východ a Afrika. V rámci dané oblasti BT dále převezme hlasové služby, řízenou mobilitu a některé metropolitní sítě. BT také poskytne společnosti Philips služby pro globální přístup k datům, firewally, služby pro vzdálený přístup, správu IP adres, správu DNS, konferenční služby a mezikontinentální datovou infrastrukturu (založenou na MPLS).

Aby získala smlouvu o outsourcingu se společností Philips, musela BT obstát ve velké konkurenci. Daniel Hartert, CIO společnosti Philips, řekl: „BT a Philips jsou předními hráči globálního charakteru v oblasti informačních technologií a mají v úmyslu dále rozvíjet již existující synergii mezi oběmi společnostmi. Rozhodujícím faktorem pro výběr společnosti BT byly její inovativní schopnosti. To jen potvrzují velké investice společnosti BT do vlastní sítě a povšechná efektivita jejích řešení.“

Fran\xE7ois Barrault, ředitel BT International, uvedl: „Jsme potěšení, že si Philips vybral společnost BT pro globální poskytování důležitých služeb a celé sady komunikačních požadavků v regionu Evropa, Střední Východ a Afrika. Těšíme se na to, že budeme moci propojit naše globální možnosti, touhu po inovacích a investice do světově nejinovativnějšího transformačního programu další generace-21 CN. Prostřednictvím této kombinace můžeme být opravdu prospěšní společnosti Philips a jejím zákazníkům po celém světě.

Tiskové zprávy

Diskuse