Prodej NextNet Wireless společnosti Motorola

12. 7. 2006 13:54    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Clearwire získala investici ve výši 900 milionů dolarů vedenou investiční společností Intel Capital a oznámila prodej NextNet Wireless společnosti Motorola

Transakce urychlí vývoj a rozšíření sítí technologie WiMAX;

Intel Capital bude do projektu investovat 600 milionů amerických dolarů, což je největší investice v dějinách této investiční společnosti;

Dodavatelem širokopásmové technologie bude společnost Motorola

Společnost Clearwire Corporation, významný poskytovatel vysokorychlostního širokopásmového internetového připojení založený Craigem McCawem, oznámila uskutečnění řady transakcí se společností Intel Capital, kapitálovou investiční pobočkou společnosti Intel, a dále se společnostmi Motorola a Motorola Ventures. Cílem těchto transakcí je vyvinout a zprovoznit mobilní sítě založené na technologii WiMAX postavené na standardu IEE 802.16e-2005. Součástí transakce je i investice společnosti Intel Capital ve výši 600 milionů amerických dolarů, která tvoří hlavní část celkem 900milionové investice. Transakce zahrnuje i novou akvizici společnosti Motorola, která koupila NextNet Wireless, dceřinou společnost Clearwire, předního poskytovatele zařízení a technologií pro bezdrátovou širokopásmovou infrastrukturu typu OFDM. Na finanční investici se podílí i společnost Motorola Ventures.

Po dokončení transakce bude společnost Motorola dodávat zařízení pro globální bezdrátové širokopásmové sítě společnosti Clearwire. Za účelem rychlejší akceptace mobilní platformy WiMAX v oblasti PC zajistí společnost Intel osazení nových platforem mobilních počítačů chipsety WiMAX. Všechny tři strany smlouvy se zavázaly přispívat svými výzkumnými i vývojovými zdroji k rozvoji technologií vyvíjených společností NextNet Wireless ještě před nástupem služeb založených na technologii WiMAX.