IBM partnerem tenisového turnaje Wimbledon

12. 7. 2006 13:59    Rubrika: Tiskové zprávy

IBM každoročně uplatňuje svou obchodní a technologickou odbornost při přenosech špičkového britského grandslamu fanouškům po celém světě, při zkvalitňování služeb pro hráče a média a podpoře prvotřídní administrace největšího ze čtyř grandslamových turnajů.

Na letošní šampionát připravilo IBM řadu technologických inovací:

Trénink
IBM optimalizovalo proces tréninku sběračů a sběraček míčků před turnajem. Podobně jako ručně sbírané jahody, které se během turnaje prodávají, prochází 180 chlapců a dívek AELTC osobním výběrem. Než zaujmou pozici na kurtu, musí projít online tréninkovým programem vyvinutým společností IBM. Předmětem tohoto školení jsou základní pravidla zápasů, postupy fyzického tréninku a etiketa Wimbledonu. Živou ukázku online tréninkového portálu najdete na webu http://testapp.wimbledon.org/BBG

Bluetooth hotspoty
Od okamžiku zahájení turnaje 26. června mohou být fanoušci tenisu ve spojení s kouzlem Wimbledonu na svých mobilech prostřednictvím bluetooth hotspotů po Londýně. Na stromy po celé metropoli byly umístěny bezdrátové vysílače, které kolemjdoucím vysílají poslední výsledky a zprávy.

Identifikace v reálném čase (RTID)
Letos IBM nainstalovalo špičkovou technologii identifikace v reálném čase (RTID), která pomocí skenování odznaků stanovuje novou laťku zabezpečení klubu AELTC. Systém sledování RTID společnosti IBM, postavený na rozsáhlé bezdrátové síti, umožní všem hráčům, VIP, činovníkům turnaje, novinářům a zaměstnancům (včetně zhruba 5 000 dočasných pracovníků) vstupovat na místo prostřednictvím bran propojených s bezpečnostním systémem akreditací.

Najdi si mě!
V prostoru kurtů mohou činovníci používat hlasem ovládaná sledovací zařízení od obchodního partnera IBM, společnosti Vocera Communications, která jim umožní navzájem spolu komunikovat a rychle se vyhledávat pomocí jednoduchých hlasových příkazů. Vocera Communications Badge je drobné zařízení s váhou zhruba 50 gramů, které lze snadno připnout na kapsu u košile nebo zavěsit na šňůrku na krk. Umožňuje okamžitou obousměrnou hlasovou konverzaci bez nutnosti pamatovat si telefonní číslo nebo manipulovat s telefonem.

Zprávy o výkonech hráčů
O hráčích, kteří soutěží na centrálním dvorci a na kurtu č. 1, jsou poskytovány podrobné analýzy jejich výkonů. Data získaná v průběhu hry na základě skóre, ze sledování míčků a z dalších informačních systémů jsou shrnuta do zprávy, jejíž pomocí mohou hráči se svými trenéry rychle identifikovat své silné stránky a slabiny a před dalším zápasem zlepšit svou hru.

Virtualise It!
Online systémy Wimbledonu stojí na virtualizačních funkcích a virtualizační technologii od IBM. Klub AELTC potřeboval škálovatelnou webovou infrastrukturu, která ustojí špičky a poklesy poptávky po datových přenosech. Když je třeba vyhovět nárokům nejlepších hráčů světa, médií, diváků na místě a fanoušků po celém světě, možnost výpadku jednoduše nepřipadá v úvahu.

Loni web www.wimbledon.org navštívilo 4,6 miliónu jedinečných návštěvníků, kteří jen za turnajových čtrnáct dní přistoupili na web 29,9miliónkrát. Web, který běží na serveru IBM POWER p550, v průběhu celého turnaje pracoval bez poruchy, takže živá data z utkání byla v reálném čase neustále k dispozici na výsledkové kartě.

IBM udělalo z Wimbledonu skutečně „on demand“ podnik. Mezi další funkce webu patří elektronický obchod s reklamními produkty z Wimbledonu a interaktivní kamera, která nabízí panoramatický pohled na dvorce.

Více informací o IBM a Wimbledonu včetně videomateriálu najdete na www.ibm.com/wimbledon

Tiskové zprávy

Diskuse