BenQ digitální projektor MP770

14. 7. 2006 16:07    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost BenQ představila nový digitální projektor MP770, který nabízí vysokou úroveň jasu, skvělou kvalitu obrazu a všestranné možnosti připojení přes volitelné bezdrátové rozhraní, díky kterému je tento model ideální pro větší prostředí jako například učebny a konferenční místnosti. Projektor MP770 váží pouze 2,7 kg a má nativní rozlišení XGA, čili 1024 x 768 pixelů, jas 3200 ANSI lumenů a kontrastní poměr 2000:1, takže poskytuje souhrn vlastností, které jej řadí mezi projektory vyšší třídy určené pro pevné instalace, přitom však MP770 je snadno přenosný v praktické brašně.

BenQ digitální projektor MP770

Projektor MP770 poskytuje nejvyšší kvalitu barev díky jedinečné technologii vyrovnávání barev, která využívá kolečko pro ovládání zlatého poměru barev (Golden Ratio Color Wheel) jako vlastní technologii společnosti BenQ, jež vyrovnává saturaci skutečných barev a maximalizuje přesnost barevného podání pro dosažení specifikací sRGB (Standard Red, Green and Blue – standardní červená, zelená a modrá). Standard sRGB byl definován společnostmi Microsoft a HP. Díky němu je dosaženo lepšího vyrovnání barev mezi aplikacemi a různými hardwarovými zařízeními, jako jsou například monitory, skenery, tiskárny a digitální fotoaparáty, a zajišťuje tak, že to, co uživatelé vidí na obrazovce svého počítače, bude vypadat přesně stejně při promítání projektorem.

Kromě toho kolečko pro ovládání zlatého poměru barev umožňuje dosáhnout vysoce kvalitní reprodukce barev pro vytváření přirozenějších pleťových tónů pomocí lepší saturace červené a modré složky než je tomu u standardní palety RGB, aniž by se snížil obsah zelené složky. Toto rozšíření přináší bohatý obraz s plnými a skutečnými barvami pro všechny obrazové formáty, především pro DVD, televizi s vysokým rozlišením (HDTV) nebo sportovní přenosy.

Volitelné rozšíření projektoru MP770 o funkci bezdrátového připojení umožňuje propojení bez použití kabelů. Uživatelé mohou přepínat mezi jednotlivými prezentacemi různých přednášejících bez nutnosti obtížně přepojovat VGA kabely z jednoho systému na jiný. Bezdrátové funkce podporují všechny tři vysokorychlostní bezdrátové protokoly (tj. IEEE802.11a/b/g) pro optimální pružnost při připojování k síti.

Technické údaje
Rozměry (ŠxVxH): 234 x 82 x 182 mm
Hmotnost 2,7 kg
Úplná paleta 16,7 miliónu barev