Siemens postaví v Litvě W-CDMA síť pro Tele2

14. 7. 2006 16:12    Rubrika: Tiskové zprávy

Siemens postaví v Litvě W-CDMA síť pro Tele2. Siemens dodá svou technologii W-CDMA sítí do všech pobaltských států: po objednávkách od estonského a lotyšského mobilního operátora Tele2 si nyní u společnosti Siemens vyžádal celostátní 3G síť i UAB Tele2 v Litvě.

„Sérií zakázek od společnosti Tele2 jsme potěšeni. Potvrzuje naši kvalitu a výkony při výstavbě mobilních infrastruktur a naši vedoucí roli v 3G technologii,“ prohlásil Christoph Caselitz, prezident oblasti Mobilních sítí společnosti Siemens. Kromě dodání radiové technologie pro 3G bude Siemens upgradovat stávající linkové a paketové páteřní síťové prvky, které v Litvě umožní širokopásmové datové služby jako například stahování hudby na mobilní přístroje či videotelefonii.

Nezávislí analytici hodnotí partnery Siemens/NEC jako jedničky na trhu 3G/W-CDMA vzhledem k počtu nainstalovaných základnových stanic – NodeB (zdroj: Multimedia Research Institut, Tokio, duben 2005). 3G technologii společnosti Siemens využívá zhruba 40 operátorů ve více než 30 zemích na světě.

Tiskové zprávy

Diskuse