Sony Ericsson - zisk narostl o 143 %

14. 7. 2006 16:06    Rubrika: Tiskové zprávy

Výsledky společnosti Sony Ericsson ve druhém čtvrtletí 2006: zisk před zdaněním meziročně narostl o 143 %

pokračování růstu tržeb a počtu dodaných přístrojů
zvýšení podílu na trhu
pokračující úspěch Walkman mobilů
uvedení prvního Cyber-shot™ telefonu na trh

Společnost Sony Ericsson Mobile Communications AB (Sony Ericsson) včera oznámila konsolidované finanční výsledky za druhé čtvrtletí roku 2006:

Ve druhém čtvrtletí bylo dodáno 15,7 milionu přístrojů, což představuje nárůst o 33 % ve srovnání se stejným obdobím předcházejícího roku. Díky tomu došlo ke zvýšení podílu na trhu jak při meziročním srovnání, tak porovnáním s předchozím obdobím. Tržby meziročně vzrostly o 41 % a dosáhly výše 2272 milionů EUR. Zisk před zdaněním činil 211 milionů EUR a v meziročním srovnání vzrostl o 143 %. Čistý zisk dosáhl výše 143 milionů EUR.

Ve druhém čtvrtletí uvedla společnost Sony Ericsson na trh tři nové Walkman mobily – W300, W700 a W42S. Firma představila i další dva přístroje z této kategorie – W850 s vysouvací konstrukcí a podporou sítí UMTS a véčko W710. To je prvním Walkman mobilem určeným pro sport – je vybaveno krokoměrem a dalšími sportovními aplikacemi.

Nástupce prvního Walkman mobilu W800, model W810, dosáhl během čtvrtletí velkého úspěchu a dále posílil vedoucí pozici společnosti v oblasti hudby v mobilních telefonech. V tomto období byl také uveden první Walkman mobil pro japonský trh, přístroj W42S. Úspěch značky Walkman® na mobilních telefonech inicioval uvedení modelů K800i a K790i s 3,2 megapixelovým fotoaparátem a označením Cyber-shot™.

Pokračující investice do výzkumu a vývoje mají za cíl podpořit další rozšiřování portfolia v roce 2007. Marketingové výdaje se zvýšily z důvodu uvedení velkého množství nových produktů, jako například K610, K800 a M600. Hodnota průměrné prodejní ceny (ASP) mírně poklesla vzhledem k většímu zastoupení cenově dostupných modelů (například J100, J220 a J230) v dodaných přístrojích.

Světový trh mobilních telefonů opět pokračoval v rychlejším růstu, než se předpokládalo. Společnost Sony Ericsson proto aktualizovala svou prognózu celosvětového trhu na 950 milionů dodaných přístrojů v roce 2006. Předchozí predikce odhadovala 900 milionů dodaných přístrojů.