Lenovo a Intel na 41. ročníku MFF Karlovy Vary

18. 7. 2006 12:43    Rubrika: Tiskové zprávy

Návštěvníci festivalu se setkali s notebooky a desktopy společnosti Lenovo v internetových kavárnách v hotelu Pupp a Thermal, v press centru pro novináře a především v rámci pořadatelské počítačové sítě. Stovky diváků tak po celou dobu trvání festivalu upřeně sledovaly během bojů o poslední volné vstupenky stolní počítače Lenovo ThinkCentre, které sloužily jako koncové stanice na pokladnách.

Využito tak bylo v Karlových Varech celkem 50 kusů notebooků ThinkPad T60 s bezdrátovou technologií WiFi a novou mobilní technologií Intel Centrino Duo a 150 kusů desktopů ThinkCentre M52 s procesory Intel Pentium 4 HT doplněné monitory Lenovo ThinkVision.

„Jsme rádi, že jsme mohli svými produkty a službami zajistit bezproblémový průběh největšího filmového svátku v Česku a zároveň návštěvníkům z různých koutů světa zpříjemnit pobyt na letošním festivalu možností nabídky přístupových bodů na internet,“ zhodnotil spolupráci Petr Toman, generální ředitel Lenovo Czech Republic.

Technické detaily poodhalil Martin Drdul, Market Development Manager společnosti Intel: „Během tohoto filmového svátku bylo potřeba použít skutečně výkonné a robustní systémy, protože nároky na počítačovou síť jsou především v rámci systému rezervace a vydávání vstupenek skutečně vysoké. Proto byly použity notebooky s novou technologií Intel Centrino Duo a stolní počítače s procesory Intel Pentium 4 HT, pro které jsou i náročné výpočetní operace maličkostí.“

„Společnost Lenovo splnila vysoké nároky na poskytnutí bezproblémové počítačové sítě nejen nám organizátorům, ale i návštěvníkům a hostům. Ceníme si především její schopnosti garance spolehlivosti a kvality služeb, stejně jako schopnost přizpůsobit je specifickým podmínkám tak velké akce, jakou je karlovarský festival,“ řekl Kryštof Mucha, výkonný ředitel MFF KV.

Petr Toman vysvětluje, co stojí za úspěchem počítačů Lenovo v Karlových Varech: „Jednoduchá správa a zabezpečení citlivých dat se ukázaly být jedním z klíčových požadavků. Počítače Lenovo však obsahují souhrn hardwarových a softwarových komponent nazývaný ThinkVantage technologie, díky kterým je ochrana pevného disku či obnova ztracených dat skutečnou maličkostí.“

Statistika 41. MFF KV 2006

41. MFF Karlovy Vary 2006 se zúčastnilo 11 495 akreditovaných návštěvníků - z toho je 9 061 lidí s festival passy, 321 filmových tvůrců, 814 filmových profesionálů a 554 novinářů.
V průběhu festivalu se uskutečnilo 474 filmových představení, které navštívilo 135 820 diváků. Uvedeno bylo celkem 268 filmů, z toho 226 hraných filmů (201 celovečerních a 25 krátkých) a 42 dokumentárních snímků (28 celovečerních, 7 středometrážních, 7 krátkých). Z filmů uvedených na 41. MFF Karlovy Vary mělo na festivalu 13 světovou premiéru, 33 mezinárodní a 8 evropskou.

Všechny informace o 41. MFF Karlovy Vary včetně úplného katalogu naleznete na oficiálních www stránkách festivalu: www.kviff.com.

Tiskové zprávy

Diskuse