Lotus Sametime 7.5 pro uživatele SW Microsoft

21. 7. 2006 11:58    Rubrika: Tiskové zprávy

IBM zpřístupňuje svou platformu pro spolupráci v reálném čase miliónům uživatelů aplikací Microsoftu a mobilním pracovníkům

V rámci svého odhodlání prosazovat otevřenost a možnost volby v počítačových systémech oznámila společnost IBM® (NYSE: IBM), že umožní integrovat chystanou verzi platformy pro spolupráci Lotus® Sametime® 7.5 s aplikacemi Microsoft® Outlook, Office a SharePoint a nabídne možnost přímého připojení z mobilních zařízení RIM a Nokia a také ze zařízení se systémem Microsoft Windows® Mobile. Lotus Sametime je nejpoužívanější profesionální řešení rychlého posílání zpráv v organizacích.

Lotus Sametime 7.5 poskytuje uživatelům softwaru Microsoftu snadný přístup k celé řadě funkcí rychlého posílání zpráv a webových porad bez nutnosti nákladných upgradů. Zákazníci platformy Lotus Sametime 7.5 budou moci využívat její funkce, například odeslání rychlé zprávy, zahájení hovoru, sdílení aplikace nebo spuštění webové porady, přímo v prostředí textového procesoru, tabulkového kalkulátoru nebo prezentační aplikace Microsoftu. V e-mailovém programu Microsoftu budou moci sledovat přítomnost ostatních uživatelů online, plánovat webové porady v kalendáři a jediným klepnutím tak ovládat klíčové funkce platformy Lotus Sametime.

IBM poskytuje pracovníkům, kteří jsou neustále na cestách, již hotovou mobilní podporu platformy Lotus Sametime. Díky tomu budou podnikoví uživatelé nyní moci využívat úplnou funkčnost aplikace Lotus Sametime včetně sledování dostupnosti kontaktů a pohotové komunikace prostřednictvím rychlých zpráv a hlasové konverzace přímo na svých mobilních zařízeních.

Lotus Sametime 7.5 coby na trhu jediné významné řešení spolupráce v reálném čase je postaveno na platformě Eclipse a dá tisícům obchodních partnerů IBM a vývojářů přístup k otevřenému programovacímu modelu. To podpoří vytváření a používání podnikových aplikací v prostředí pohotové spolupráce. Pomocí modulů plug-in a technologií generace Web 2.0 budou uživatelé moci průběžně vytvářet nové aplikace kombinováním dostupných modulů. Například spojením několika prvků Lotus Sametime budou moci na webové mapě zobrazovat informace o umístění a stavu členů týmu.

Lotus Sametime poskytuje prvotřídní integrované funkce rychlého posílání zpráv a webových porad už déle než sedm let. Mezi vylepšení webových porad ve verzi Lotus Sametime 7.5 patří zdokonalené sdílení aplikací, vyšší výkon sdílené tabule, rychlý přístup do webových porad a funkce automatického opětovného navázání spojení, pokud by v průběhu schůzky došlo k dočasnému přerušení spojení.

Další důležité vlastnosti aplikace Lotus Sametime:

• Bezplatný přístup k veřejným sítím rychlého posílání zpráv: Lotus Sametime 7.5 nabídne bez jakéhokoli příplatku přístup k nejpoužívanějším veřejným sítím rychlého posílání zpráv.
• Integrace zvuku a videa: Lotus Sametime 7.5 nabídne integraci s nejpoužívanějšími systémy komunikace prostřednictvím zvuku a videa. Bude obsahovat funkce pro zahájení hovoru klepnutím myší a integrované telefonní konference a videokonference. S IBM v této oblasti spolupracují společnosti Avaya, Avistar, Cisco, Nortel, Siemens, Premiere Global Services, Polycom a Tandberg.
• Sledování informací o lokalitě: Lotus Sametime 7.5 je jediná podniková platforma rychlého posílání zpráv, která nabízí vyspělé funkce sledování informací o lokalitě účastníků.
• Možnost hovorů přes IP s několika osobami najednou: Lotus Sametime 7.5 je jediná podniková platforma rychlého posílání zpráv, která nabízí hovory přes IP s několika uživateli najednou.
• Flexibilní podpora různých platforem a operačních systémů: Klient Lotus Sametime běží v systémech Windows, Mac, Linux® a na serverech Windows, AIX® a IBM System i (dříve AS/400).

Tiskové zprávy

Diskuse