Intel - finanční výsledky za druhé čtvrtletí

21. 7. 2006 11:56    Rubrika: Tiskové zprávy

Provozní zisk činí 1,1 miliardy USD (1,4 mld bez akciových kompenzací). Výnos na akcii 15 centů (19 centů bez akciových kompenzací). Prodej nové mikroarchitektury Intel® Core™ pro servery, stolní a přenosná PC

Společnost Intel ohlásila finanční výsledky za druhé čtvrtletí – výnosy dosáhly 8 mld USD, provozní zisk 1,1 mld. USD, čistý zisk 885 milionů USD a výnos na akcii 15 centů. S vyloučením kompenzací realizovaných v akciích dosáhl provozní zisk celkem 1,4 mld., čistý zisk 1,1 mld. dolarů a výnos na akcii 19 centů.

„V roce 2006 uvádíme nejsilnější nabídku v odvětví, přičemž řada produktů se na trhu objeví v předstihu,“ uvádí Paul Otellini, president a CEO společnosti Intel. „Naše nová mikroarchitektura Intel® Core™ pohání nejlepší procesory pro osobní počítače a základní servery na světě. Výkon a efektivita využití energie těchto produktů vzbudila u celého odvětví nevídaný ohlas, takže v době uvedení produktů na trh je k dispozici tolik systémů, jako nikdy v historii společnosti Intel. Posilujeme rovněž přední pozici v oblasti výrobní technologie, většina letos vyrobených procesorů bude pocházet z 65nm výrobních linek.“

Shrnutí

Hrubé obchodní rozpětí bylo v prvním čtvrtletí 52,1 procent, přičemž dubnové očekávání bylo 49 procent, plus mínus několik procent. Obchodní rozpětí příznivě ovlivnily nečekaně dobré ceny procesorů a čipových sad a ocenění zásob, snížily jej oproti očekáváním nižší průměrné prodejní ceny procesorů (APS).

Trendy v klíčových oblastech (oproti minulému čtvrtletí):

Objem prodeje procesorů byl nižší. Prodejní ceny byly nižší.

Objem prodeje čipových sad byl stejný.

Počet prodaných základních desek byl nižší.

Objem prodaných Flash pamětí byl vyšší.

Trendy prodeje

Ve srovnání s předchozími obdobími byly celkové výnosy pod obvyklými hodnotami. Prodej procesorů byl nižší, zákazníci snižovali objem zásob v souladu se sezónními trendy a cenově vysoce konkurenčním prostředím.

Tiskové zprávy

Diskuse