Acer představuje notebooky TravelMate 2450 a Aspire 3660

29. 7. 2006 10:10    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Acer představila TravelMate 2450 a Aspire 3660, dvě nové řady plně vybavených notebooků určených pro podnikové i soukromé uživatele, kteří kladou velký důraz na cenu. Obě řady jsou založeny na novém procesoru Intel Celeron M, který nabízí vyvážený výkon za výjimečnou cenu. Notebooky obou řad Aspire a TravelMate jsou určeny pro provoz v multitaskingovém prostředí.

Acer představuje notebooky TravelMate 2450 a Aspire 3660

Acer TravelMate 2450
Originální nové procesory Celeron M zajišťují výkon a nízké náklady na výpočetní techniku TCO (TCO = celkové náklady na vlastnictví) u notebooků řady TravelMate 2450. Notebook, který je navržen přímo pro profesionální uživatele, může být vybaven 15“ nebo 15,4“ WXGA barevným TFT LCD displejem a integrovanou 3D grafickou kartou ATI Radeon Xpress 200M.

Pod měkkými křivkami výjimečného provedení Folio společnosti Acer se skrývá rychle reagující paměť o velikosti až 1 GB a pevný disk s kapacitou až 120 GB. Pevný disk je fyzicky chráněn technologií Acer Disk Anti-Shock Protection (DASP), která omezuje působení vibrací a rázů na pevný disk a uložená data pohlcováním rázové energie při úderu nebo při pádu.

Řada TravelMate 2450 nabízí úplnou flexibilitu připojení v jakémkoli prostředí: Bezdrátové připojení se síťovým řešením Acer InviLink 802.11b/g Wi-Fi CERTIFIED, připojení Bluetooth, rychlé připojení k lokální síti a tradiční připojení prostřednictvím integrovaného modemu s technologií wake-on-ring ready.

Acer Aspire 3660
Aspire 3660 nabízí multimediální výkon uživatelům, kteří kladou důraz na cenu. Nový notebook by se měl stát středem domácí zábavy pro všechny členy rodiny. Integrovaná kamera Orbicam představuje vynikající komunikační nástroj, který umožňuje i těm nejmladším uživatelům objevovat taje internetové telefonie, zatímco sada programů Acer Arcade Software Suite doplňuje počítač Aspire 3660 technologiemi Acer CinemaVision a Acer ClearVision pro optimalizaci videa.

Notebook této řady je vybaven 15,4” LCD displejem pro zobrazení s poměrem stran 16:10. Grafický výstup je řízen integrovanou 3D grafickou kartou ATI Radeon Xpress 200M.

Aspire 3660 je rovněž vybaven inteligentní čtečkou paměťových karet typu “5 v 1” pro usnadnění přenosu souborů a dat a dále mechanikou DVD-Super Multi double-layer pro zvýšení kapacity pro ukládání dat.

Na všechny notebooky Acer je poskytována standardně jednoletá mail-in záruka (mezinárodní záruka ITW). Záruka může být prodloužena na tři roky službou AcerAdvantage, která se vztahuje i na náhodné poškození notebooku.